gula tänder hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-28
Få saker är mer värdefullt än ett barns bred , Toothy grin . Föräldrar som noggrant borsta barnens tänder och försöker använda en god munhygien är ofta chockade att finna att deras barns tänder gulnar eller börjar bli gult . När detta händer måste du boka en tid med din barn eller familj tandläkare först . Sedan vill du försöka lista ut varför ditt barns tänder blir gula . Det finns ett antal orsaker till att detta kan hända, och olika sätt att behandla problemet .

färgning

Ibland gulfärgning av tänder kan orsakas av färgning . Dentalresource. org listar en mängd saker som kan orsaka tand fläckar från livsmedel eller drycker ( t. ex. läsk ) , järn eller järntillskott , och ammonium baserade föreningar eller sköljningar . Om källan till ditt barns gula tänder är missfärgning, kan du försöka upptäcka och eliminera vad som orsakar fläckar .

Otillräcklig munhygien

Mat skräp och plack kvar på ett barns tänder kan orsaka gulfärgning eller missfärgning. Ibland föräldrarna lämnar det till barn att borsta sina tänder och att de inte ger ett tillfredsställande . Alltid vara säker på att hjälpa till med tandborstning och tandtråd av ditt barns tänder för att rengöra dem ordentligt .

fläckar från Antibiotika och medicinering

olika mediciner och antibiotika är kända för att orsaka missfärgning och gulfärgning av tänder hos barn , som anges på Medicinenet. com . I själva verket kan intag av tetracyklin av modern under senare graviditeten orsaka fläckar på barnets tänder . En annan medicin som kan orsaka gulfärgning är amoxicillin. Ibland kan detta inte undvikas , men är viktigt för föräldrar att vara medvetna om problemet .

naturliga variationer i tandfärg

Några barns tänder kommer naturligtvis att vara mer gul än andra . Detta kan bero på ärftliga eller miljömässiga faktorer . Men allas tänder är olika och en något annorlunda nyans eller färg .

Behandling för gula tänder

För det första att behandla ditt barns gulnande tänder , fastställa orsaken. Besök ditt barns tandläkare för en konsultation. Ett sätt att bleka tänderna får vitare tandtråd . TNatural blekande tandkrämer finns också .

Under 2004 utfärdade American Academy of Pediatric Dentistry ett uttalande med krav på ytterligare testning av professionella blekning produkter på barn innan det kunde rekommendera att de kan användas på barns tänder . Tandläkare råddes att utöva ett mycket förnuftig användning av blekning produkter på barnens tänder , för att vara säker fördelarna överväger eventuella risker.

Previous:nothing Next:naturlig smärtlindring för tandutdragning

Relaterade artiklar


 • säkerhet för att avlägsna kvicksilver fyllningar
 • käke tand smärta
 • användningsområden för oral antiseptiska
 • hur man rengör en nattvakt
 • olja av oregano och ilningar i tänderna
 • hur man minskar plack
 • övningar för att lindra TMJ
 • vård för tandreglering hängslen
 • hur man sköter om en bruten käke
 • Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com