hur man hittar en tandläkare som specialiserat sig på HIV-patienter

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-24
Även om tandvård inte kan tyckas alltför viktig ibland, för HIV-patienter kan det betyda skillnaden mellan att ha en stabil kronisk sjukdom och en terminal ett . Infektioner i munnen och tänder kan leda till allvarliga hälsoproblem hos individer med nedsatt immunförsvar men trots detta inte får ett antal HIV-patienter inte tandvård de behöver . Många HIV- patienter kan ha svårt att hitta en tandläkare som är bekväm att arbeta med en HIV- positiv patient , men det är möjligt att hitta tandläkare som faktiskt är specialiserade på att arbeta med dem som är smittade med hiv .
1
Rådgör med din läkare eller smittsam sjukdom specialist och fråga henne om hon har några rekommendationer från tandläkare i ditt område som . specialiserade inom tandvården på HIV- positiva patienter. Din läkare kan ha möjlighet att ge rekommendationer baserat på hennes egen yrkeserfarenhet eller kan hänvisa dig till den dentala leverantören där andra patienter får sin tandvård arbete .
2 .
Besök en vård koordinator på en AIDS serviceorganisation i ditt område om du inte kan säkra en rekommendation från din läkare. Vård samordnare till uppgift att bistå HIV och AIDS-patienter med fått medicinsk vård som de behöver , så de bör kunna rekommendera en eller flera potentiella tandläkare som har erfarenhet av HIV-patienter .
3 .

Samtal lokala tandläkare kontor direkt om du vill hitta en tandläkare på egen hand . Vara uppriktig med receptionisten när de svarar , frågar om tandläkaren har erfarenhet av tandvård för hiv- positiva patienter. Detta kan ställas utan att ditt namn om du är orolig för sekretessen , du behöver bara uppge din identitet om du hittar en tandläkare som du vill boka tid med .
4 .
Boka tid för en rengöring och preliminär granskning när du hittar en tandläkare som har erfarenhet av att hantera HIV- positiva patienter . När du först träffa tandläkaren eller hans tandhygienist , påminna dem om din hiv-status så att de vet att vidta alla nödvändiga säkerhetsåtgärder för att förhindra exponering om du lider av blödande tandkött eller andra potentiella källor överföring .

Tips och varningar


 • Det är viktigt att vara uppriktig med tandläkaren som du väljer om din hiv-status, som din avslöjande kommer att hjälpa skydda både dig och alla som arbetar på tänderna . Tandläkaren och deras personal kommer att bevara din sekretess , så du behöver inte oroa dig för din status lämnas ut till någon annan utan ditt medgivande .


 • Previous:nothing Next:hur man får tandvård hjälp för billiga

  Relaterade artiklar


 • visdomstand infektioner
 • Vad är krokar på ortodontisk hängslen för?
 • hem rättsmedel för tandköttet smärta
 • Oral-B vs sonic vård
 • Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen
 • olja av oregano och ilningar i tänderna
 • hur att få bra tandvård om oförsäkrade
 • tandvård verktyg som används i en rotfyllning
 • Vilka är de behandlingar för TMJ sjukdom ?
 • hur man ska äta godis och sötsaker utan att få hål i tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com