hur man tar emot akut tandvård

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-27
Dental nödsituationer händer . En utslagen tand abscess eller svåra ansikts trauma kan kräva ett besök omedelbart besöka en nödsituation tandläkare i ditt område . Besöka tandvården kan vara skillnaden mellan att spara en tand , stoppa en allvarlig infektion och lindra tandvärk . Söka akut vård omedelbart för att förhindra ytterligare skada . Kom ihåg att inte panik och behålla lugnet när de söker akut tandvård

Du behöver : .
Antal 24 timmars tandläkare , tandkliniken eller akut tandläkare


1 . .
Ring din lokala tandkliniken om en olycka sker , om du inte har en lokal tandläkare ringa vilken tandläkare i närheten för att hjälpa till att finna omedelbara akutsjukvård . Ibland kan en 24 timmars tandläkare finns . Fråga vänner eller familjemedlemmar till rekommendationer eller helt enkelt titta igenom telefonboken efter ett prisvärt tandläkare i ditt grannskap . Kom ihåg att det är viktigt att hitta omedelbar läkarvård i många tandvård nödsituationer och tid kan vara en viktig faktor när du försöker spara en tand . Förklara situationen till tandläkaren kontor , vissa tandläkare kan se akuta patienter i mellan deras regelbundna möten eller de kan hänvisa dig till en kirurgisk tandläkare . Be om en remiss av en lokal akut tandvård kontor eller folktandvården klinik för att ringa . Begäran tandläkaren kontor för att göra kopior av din tandvård poster och fax till kliniken du ska besöka .
2 .
Fråga din lokala tandläkare , även om efter timmar eller på helgen . Många tandläkare kommer att placera nödnummer telefon på telefonsvarare . Vissa tandläkare använder en telefonsvarare som direkt kommer att ansluta dig med en nödsituation vårdcentral .
3 .
Sök läkarvård omedelbart genom att ringa 911 om kontinuerlig blödning och svullnad i munnen . Undvik andnöd , kan svullnad i halsen och andra allvarliga biverkningar av ansikts trauma-olösta dessa symtom få allvarliga konsekvenser. Ett brådskande tandläkare kanske inte finns , men kommer du att få akut tandvård för att stabilisera tillståndet
4
Fråga hur man kan behandla det drabbade området omedelbart i väntan på behandling . . World Dental , ett tandhälsa tidskrift , har en mängd olika förslag i akut tandvård förhållanden . Applicera en kall kompress på käken om en fraktur misstänks . Blöt en utslagen tand i vatten eller mjölk och byt tillbaka i uttaget omedelbart . Placera en bit socker-mindre tuggummi på en tand en fyllning . Följ alla anvisningar som ges av tandläkaren .

tips och varningar


 • Fortsätt att söka vård om du har förlorat en krona , men känner ingen smärta . Tanden har förlorat stöd och kommer att fortsätta att försvagas under de kommande dagarna och veckorna. Din tandläkare kommer att kunna erbjuda de mest minimal vård om han behandlar tanden utan dröjsmål .
 • Om det inte finns någon smärta att en skada är det fortfarande viktigt att söka läkarvård . Inre skador kan påverka tänder och tandkött, men kan inte omedelbart synliga .


 • Previous:nothing Next:hur man lär barn att borsta tänderna

  Relaterade artiklar


 • Hur hittar jag en tandläkare för en nödsituation apppointment ?
 • eftervård för visdomständer borttagning
 • tandimplantat vs deltoner
 • muskel övningar för TMJ
 • Hur du tar hand om dina tänder i Santa Fe nm
 • hur man hittar prisvärda tandimplantat
 • kronisk parodontit behandling
 • hur att få bra tandvård om oförsäkrade
 • post visdomstand borttagning råd
 • hur man gör tandblekning hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com