kan framtänderna vara relaced med tandimplantat ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-12
Tänderna kan vara förlorad för många skäl , bland annat förfall , skada , ålder eller strukturella brister , men oavsett anledning , när en framtand är förlorat , ditt leende bara är inte samma sak . Förr i tiden var det enda alternativet för att ersätta en saknad tand en bro eller tandprotes , som båda var ofta obekväma och inte särskilt hållbart , för att inte tala kosmetiskt misshagliga . Tandimplantat är en av de nyare metoder att ersätta förlorade tänder . Förfarandet kan avslutas på en enda dag under lokalbedövning , skickar du hem med ett nytt leende . Faktum är att nära tandimplantat så i utseende riktiga tänder att även de främre tänderna kan implantat och ingen kommer att bli klokare

Funktion

Ett implantat fungerar som en stabil och varaktig ersättning för en saknad tand .

Funktioner

Tandimplantatet består av två delar : titanskruven och kronan ( de tillverkade tand ) . Under den första behandlingen , är skruven införas och en tillfällig krona är limmad på plats . Efter ungefär tre månader , är den permanenta kronan fäst skruven .

Överväganden

Tandläkaren måste utvärderade du se om du är en bra kandidat för ett tandimplantat . Den tandläkare anser hälsa och mängd av ben i implantatet plats eftersom titanskruven måste implantat ( sk osseointegration ) permanent innan den slutliga kronan kan fästas . Se också till att planera för kostnaden för implantatet , vilket kan vara ganska lite högre än en krona eller proteser .

Fördelar

Tandimplantat ger en bättre kosmetiska utseende , även för framtänder och är vanligtvis mycket mer bekväma och tåliga än proteser och kronor . Små tänder och incisiver kan ersättas med en " mini- implantat . "

Varning

Tandimplantat , i sällsynta fall kan misslyckas på grund av brott , infektion eller inte fullständigt implantat ( osseointegrate ) i benet . Ingen speciell utbildning krävs för tandläkare som utför implantat , så se till att be om remisser från vänner , familj eller fd patienter vid val av person att sätta in din tandimplantat .

Previous:nothing Next:hur du gör din egen väteperoxid tänder gel hemma

Relaterade artiklar


 • Vad är krokar på ortodontisk hängslen för?
 • vad som väntar när du tar bort tandställning
 • hur man sköter om en bruten käke
 • hur man tar bäst hand om ditt barns tänder
 • hur man kan förhindra att få Cankerskav
 • käke tand smärta
 • hur du gör din egen väteperoxid tänder gel hemma
 • Hur hittar jag en tandläkare för en nödsituation apppointment ?
 • hur att få bra tandvård om oförsäkrade
 • hur man bleka proteser natten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com