konventionell protes process

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-22

Bakgrund

Konventionella proteser används av dem som har förlorat hela eller merparten av sina naturliga tänder. De proteser själva konstgjorda tänder som är kopplade till en platta som efterliknar formen på gommen . Den falska tänder och tandproteser plattan är konstruerat av ett harts eller akryl material som , med normalt slitage , är ganska tålig . Processen för att tillverka proteser kan ta lite tid , ungefär en månad från början till slut , och oftast innebär 4-5 besök hos tandläkaren . Det kan dock ta längre tid om det finns ovanliga omständigheter eller ytterligare förfaranden som är nödvändiga .

förberedande arbeten

Det första steget i den konventionellt proteser är en undersökning av munhåla och eventuella kvarvarande tänder med en tandläkare . Detta omfattar oftast en visuell undersökning , röntgen och skapa ett bestående intryck-eller visningar om lägre proteser krävs --- i munnen . Intrycket görs för att fastställa rätt djup i tänderna så att när bitande inträffar tänderna möts på rätt sätt. I vissa fall kan tandläkaren rekommendera att avlägsna kvarvarande tänder . I detta fall kommer utvinningsplats måste få flera veckor att läka . En tillfällig protes , en så kallad omedelbar protes kommer att göras på plats för att underlätta äta och prata under läkningsprocessen .

Montering och produktion

Medan healing , om nödvändigt, intrycket av munnen att skickas till en off-plats- laboratorium där tänderna kommer att göras och placeras i en vax bas . Detta kallas för en prova-på protesen . Vid nästa besök kommer vax basen och stoppas i munnen . Detta görs för att se storleken är korrekt och för att avgöra om ytterligare justeringar behöver göras innan en slutlig produktion springa . Det ger också både patient och tandläkare för att utvärdera kosmetiska effekten av proteser . Tandläkaren skickar vax prova-på tillbaka till produktionsanläggningen tillsammans med anvisningar för ändring till det slutliga storlek, form och utseende av protesen . En ytterligare prova -in får göras för en andra passande om väsentliga ändringar behöver göras . När specifikationer är slutgiltiga kommer löständer tas bort från vax bas . En skylt kommer att genereras och tänderna är fäst vid den . På den sista besök hos tandläkaren , kommer patienten att få den färdiga proteser och instruktioner hur att använda och ta hand om dem . Det är standard att det finns ett uppföljande besök hos tandläkaren för att utvärdera passa på tandproteser .

Previous:nothing Next:Hur man sköter om tandkronor

Relaterade artiklar


 • hur man tar bäst hand om ditt barns tänder
 • hur man undviker farorna med tandblekning
 • Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen
 • arbetsuppgifter och ansvar i det dagliga jobbet med en tandläkare
 • att röka efter att få din visdom tänder utdragna
 • om flexibelt proteser
 • käke tand smärta
 • hur man hittar en holistisk eller kvicksilverfri tandläkare
 • hur man gör en tand stopp skada
 • eftervård för visdomständer borttagning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com