säkert sätt att ersätta tandfyllningar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-05
Tandläkare använder kvicksilver , en giftig metall , i kombination med andra metaller för att fylla hålrum . På grund av Merkurius toxicitet , vissa patienter frågan om att lämna amalgamfyllningar med kvicksilver på plats eller att ersätta dem med andra material. Ersätta andra typer av fyllningar avger inte risken för toxicitet , men kan orsaka problem med tand anpassning . Rådfråga tandläkare om säker fyllning ersättning

säker fyllning ersätter

På den tiden då fyllningar behöver bytas , kommer tandläkaren föreslå direkta eller indirekta restaurationer . Tandläkare placera en direkt restaurering i tanden som har en hålighet på samma dag tanden är upprättad, medan kommer patienten tillbaka för ett andra besök efter mätningar eller en tandavtryck hjälper tandläkaren förbereda en indirekt restaurering . Tandläkare göra en individuell rekommendation om bästa valet för att fylla ersättning beroende på var tanden är belägen och vilken typ av behov den enskilda patienten har .

Låt din tandläkare vet om du har några allergier . Vissa metaller och andra material som används för att fylla hålrum kan orsaka allergiska reaktioner eller känslighet . Under fyllningen utbyte , kommer läkaren att bedöva området med hjälp av lokalbedövning . Låt läkaren vet om du någonsin har haft en negativ reaktion under operation eller med någon typ av anestesi .

Tandläkaren kommer att be om du är gravid eller ammar . Det kan vara klokt att undvika icke- akuta fyllning ersättning förrän efter barnet är fött eller inte längre omvårdnad . Om fyllningen måste bytas ut omedelbart , att tandläkaren kommer att använda mediciner och material säker användning under graviditet eller amning . För att minska risken för infektion , kan tandläkaren skriva ut antibiotika före eller efter fyllningarna har ersatts.

Säker Utbyte av amalgamfyllningar

manipulation och bryta upp kvicksilverfyllningar kan sätta en patient med risk för intag av kvicksilver , kommer i hudkontakt med det, eller andas in den, vilket kan vara större än att lämna fyllningarna på plats . Dessutom , när tandläkare avyttra kvicksilvret efter att ta bort den från tänder , går det risken för spridning till vatten eller mark . Minimera risken för exponering för ytterligare kvicksilver när den ersätter fyllningar kvicksilver amalgam genom att tillhandahålla ren luft till patienten med en syrgasmask och filtrera luften på kontoret för att minska risken för patienter och personal andas in kvicksilver förorenad luft . Sug området ständigt och placera en tandläkare dammen för att blockera i matstrupen på patienten . Cool behandlingsområdet med kontinuerlig kallt vatten strömmar . Kassera kvicksilver säkert sätt genom en avfallshantering program .

The American Dental Association hävdat att kvicksilver amalgam känslor är säkra för långvarig användning , så det kan vara ett bättre val att lämna amalgam känslor på plats snarare än byt ut dem om du inte har problem med dem . Om din amalgamfyllningar orsaka känslighet eller börja sönderfalla , fråga din tandläkare om riskerna och fördelarna med att ersätta dem med ett annat material , som kompositfyllningsmaterial. Även om vissa material ger en kosmetisk titta närmare på det naturliga tänder kan de behöva byts ut oftare än amalgamfyllningar.

Previous:nothing Next:effekten av tandställning

Relaterade artiklar


 • hur man bleka proteser natten
 • hur man kan förhindra att få Cankerskav
 • abscessed tand & trigeminusnerven smärta
 • naturlig tand smärtlindring
 • Definitionen av bruxism
 • hur man hittar en holistisk eller kvicksilverfri tandläkare
 • hur man kan bli av gula tänder
 • att röka efter att få din visdom tänder utdragna
 • hur man får det bästa priset på tandvård hängslen
 • Hur hittar jag en tandläkare för en nödsituation apppointment ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com