typer av ultratunna tandproteser

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-05
Proteser har en dålig rap av att vara fula , obekväma , och svårt att äta med . Har dock framsteg på samma sätt som proteser görs resulterade i proteser som är lätta att bära , ser bra ut , och --- viktigast --- sitter stadigt och bekvämt . Supertunn proteser kan vara gjorda av olika material och kan passa valfritt antal budgetar

Typer

Det finns flera viktiga typer av ultratunna proteser som finns tillgängliga som ett alternativ till vanliga proteser . Enligt Ersättning Proteser , en av de mest efterfrågade typerna av proteser dessa dagar är "partiell " sort . Partiella proteser är monterade i stället för förlorade tänder . Detta innebär att kvarvarande tänder kvar i munnen ( de behöver inte dras ut ) och den partiella protesen är uppbyggd kring den . Protes Clinic rapporterar att ultratunna tandprotes som täcker gommen finns som ett alternativ till partiella proteser . Slutligen föreslår ersätter Proteser att ultratunna metall proteser av metall ger ett utmärkt alternativ till vanliga akryl proteser . Dessa alternativa supertunn metall tandprotes kan göras från guld , kobolt och titan , bland andra metaller .

Funktioner

Var och en av dessa typer av ultratunna proteser har vissa drag som kan göra dem mer attraktiva. Protes Problems. com antyder att en av fördelarna för partiella proteser , bortsett från det faktum att de kommer att tillåta dig att äta och prata bekvämt medan du bär dem , är att de kommer att stabilisera kvarvarande tänder , förhindra ytterligare problem uppstår som en följd av tandlossning .

Denture Clinic rapporterar att ultratunna tandprotes kan vara säkrare då standard proteser på vissa sätt , eftersom de inte tillåter mat att fastna mellan tandköttet och proteser . De kan även vara mer bekväm , eftersom en enskild inte kan känna " hyllan " som skapats av separering av naturliga tandköttet och proteser i munnen . Med helproteser är hela gommen som omfattas av en tunn platta .

Slutligen prisar Denture Problem fördelarna av metall proteser . Till skillnad från helt akryl proteser , som kan känna tjockt och med smärtsamt trots putsning och polering , gjorde tandproteser av en kombination av akryl och metall brukar känna sig mycket mer naturligt .

Kostnader

Beroende på val av protes typ , kan kostnaden bli en viktig fråga i inköp ultratunna proteser . Enligt Denture Problem planerar några fullständig behandling med passande för standard proteser kan kosta $ 30. 000 eller mer . Partiella proteser kan visa sig vara ett mycket billigare alternativ , eftersom din Fulltandad inte kommer att behöva tas bort och ersättas . Metal proteser , å andra sidan , kan vara dyrare enligt 1. Proteser , eftersom det är dyrare att utforma och skapa en metall ersättning för tänderna .

Fördelar

Ultratunn proteser är mer sannolikt att bäras av enskilda personer på grund av deras komfort och passform. Eftersom deltonerna får avlägsnas, rapporterar Denture Problem att vissa människor har en tendens att ta ut dem vid varje tillfälle. Protes Problem föreslår också att helproteser kan göra munnen kännas trångt och trångt , vilket resulterar i oro eller obehag från bäraren. Protes Clinic anges att tunna proteser möjligt för maximal för bärare av helproteser , och förhindra de med avtagbara proteser från att känna att de ständigt måste ta ut dem för en vila .

Överväganden

Prata med din tandläkare om de olika material som finns för ultratunna proteser , och vilken typ av protes är rätt för dig . Proteser kan köpas överallt ( dessa tider , kan de även köpas online ) , men att hitta ultratunna proteser som passar dig bäst är en fråga av yttersta vikt --- så prata med din läkare innan du går med vad du känner är det enklaste eller mest prisvärda alternativet.

Previous:nothing Next:säkert sätt att ersätta tandfyllningar

Relaterade artiklar


 • kan parodontit vändas ?
 • post visdomstand borttagning råd
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
 • hur man får det bästa priset på tandvård hängslen
 • hur att välja mellan Invisalign och hängslen
 • skäl för att få proteser
 • hur man kan förhindra att få Cankerskav
 • Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen
 • hur man undviker farorna med tandblekning
 • symptom på tandköttsproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com