Vad gör man om barnet börjar besöka tandläkaren sent

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-10
God tandvård inte bara rekommenderas av American Academy of Pediatric Dentistry , är det också nödvändigt att upprätthålla en god tandhälsa från barndomen genom vuxenlivet . Början regelbundna tandläkarbesök är viktigt vid en tidig ålder . Om du inte kan besöka tandläkaren som rekommenderas , ta hand om munhygien hemma blir det mycket viktigare

När ska en barnet först se en tandläkare ?

Enligt American Academy of Pediatric Dentistry ( AAPD ) , bör ett barn gör sitt första besök hos tandläkaren på ålder 1. De flesta barn är dock normalt börjar tandvård besök vid 3 års ålder . Tandläkare kommer att vilja träffa barnet vid en ålder av 1 så länge som det finns en tand . Om barnet är ett sent blunder , se en tandläkare så fort barnet växer sin första tand . I allmänhet är det AAPD styre " första besöket av det första födelsedag . " .

Enligt en hälsosam Me , början tandvård tidigt är den " mest effektiva sättet att se till barnets tänder har en hälsosam start . " Många barn tandläkare kommer att ge en gratis första besök , vilket gör det svårt att ha en ursäkt att inte börja tidigt tandvård .

Allmänna Hygien tips att komma ihåg

Även om du inte kan ta ditt barn till tandläkaren vid en ålder av 1 , är det viktigt att vårda sina tänder hemma till det bästa av dina förmågor . God tandhygien börjar faktiskt innan den första tanden visas , torka hans tandkött efter flaskor och barnmat för att stoppa bakterier bildas . Efter den första tänderna visas , bör du använda en mjuk tandborste baby att noggrant rengöra tänderna två gånger varje dag, enligt husläkare. Använd speciellt utformad för barn tandkräm ( utan fluor ) tills de är ungefär 3 år gamla , eftersom många små spädbarn och barn sväljer tandkrämen .

Undvik Karies

Ditt barn kommer att vara på en större risk för karies om han hoppar tandläkarbesök eller börjar senare än rekommenderat. Du kan hjälpa till att minska förekomsten av karies genom att undvika sötsaker , snacks och klibbig mat , enligt husläkare. Låt barnet borsta tänderna två gånger om dagen och tandtråd minst en gång om dagen .

Varför är god hygien och tandvård viktigt?

Om ett barn inte kan börja tandvård besök vid en ålder av 1 , ta hand av barnets tänder enligt anvisningarna ovan är kritisk . Vikten av ett barns tandhälsa är kopplad till tandhälsa om barnet som en vuxen . Mjölktänderna tjäna som ett stöd för att skapa utrymme för vuxna tänder , enligt ett hälsosamt Mig. Mjölktänderna är också nödvändiga för barn att prata och äta ordentligt , är så adekvat hälso av barnets tänder viktigt .

Previous:nothing Next:är sedering tandvård säkra för barn?

Relaterade artiklar


 • akut nekrotiserande parodontit
 • sedering tandvård information
 • hur att bleka tänderna för billiga hemma
 • hur man kan bli av gula tänder
 • Hur hittar jag en tandläkare för en nödsituation apppointment ?
 • hem rättsmedel för blödande tandkött
 • genetisk testning för tandlossning
 • olika dentala instrument
 • hur att välja mellan Invisalign och hängslen
 • hur man hittar ett implantat tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com