Vilka är riskerna med tandimplantat ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-25
Ett tandimplantat är en metall post , vanligen tillverkade av titan som ersätter en saknad eller skadad tand . En naturlig och fungerande tand täcker metallen inlägget . Enligt Park Avenue Periodontal Association , implantat är framgångsrika i 90 till 95 procent av fallen , men det finns risker och faror med det förfarande

Risker

Bakterier kan förorena implantatet vilket resulterar i en allvarlig infektion . Nervskador orsakas under implantatet kan leda till smärta, domningar och andra komplikationer. Den maxillary sinus kan skadas eller perforeras under implantatet som leder till andningssvårigheter och andra sinus problem . Vissa tandimplantat patienter upplever talsvårigheter efter operationen också.

Betydelse

Angrepp på implantatstället kan bli allvarliga om de sprids till andra delar av mun och ansikte , men de brukar inte bli så allvarliga om fångas och behandlas tidigt . Svåra infektioner kan leda till implantat förlust . Skada på mandibular nerv kan orsaka smärta och andra sensorisk funktionsnedsättning i käken området . Om skadan är allvarlig , kan nervskador leda talsvårigheter och svårigheter att äta . Om maxillary sinus är skadad eller punkteras som ett resultat av ett tandimplantat , kan reparera vara svårt och problem med bihålorna får finnas kvar. Tal problem är vanligtvis små och tillfälliga , enligt National Institutes of Health .

Funktion

Bakterier som redan finns i käken och ut i implantatstället under förfarandet orsakar flest infektioner . Nerv skada i underkäken nerven under tandimplantat kirurgi är relativt sällsynt och orsakas vanligen av den muntliga kirurg felaktigt hantering av nerv eller inte att komma runt det under installationen av implantatet i baksidan av underkäken . Den maxillary sinus är ihålig så implantat placeras i den övre kindtänderna kan trycka upp i sinus kaviteten och perforera sinus . Tal problem brukar uppstå hos patienter som har saknat en tand eller tänder under en längre tid och har anpassat sina tal till det tomma området . /

Prevention lösning

infektioner är oftast undvikas genom att hålla allt sterilt under tandimplantat operation . Patienten bör följa deras kirurgens instruktioner noga följa det förfarande för att minimera risken för infektion och söka omedelbar uppmärksamhet för eventuella infektioner som utvecklas . Skada på mandibular nerv kan ofta förhindras genom patienter som genomgår röntgen eller dentalt CAT scans före ingreppet så att läkaren kan visualisera placeringen av nerv och planera förfarandet i enlighet därmed. Patienter som behöver tandimplantat i övre kindtänderna kan undvika skador på maxillary sinus genom att ha en sinus lyft före placering av implantatet. En sinus lyft innebär en bentransplantation vara placerad nära sinus för att förhindra att implantatet från punktera den . Tal problem som följer av dentala implantat är oftast övergående , och de flesta patienter anpassar på egen hand. Grava tal problem kan kräva hjälp av en logoped för att korrigera . Alla dentala implantat bör utföras av erfarna kirurger muntliga att minska risken för komplikationer.

Expert Insight

Enligt National Institutes of Health, är det svårt att fastställa den exakta framgång av dentala implantat på lång sikt eftersom det är svårt att jämföra olika typer av implantat och eftersom orapporterat problem kan finnas . Det finns bevis som samlats in från fallstudier som tyder på att dentala implantat är effektiva för fem till 10 år och eventuellt längre . Patienter bör diskutera eventuella frågor och funderingar grundligt med sina muntliga kirurger innan beslut fattades om ett tandimplantat som en lösning för en saknad tand .

Previous:nothing Next:hur man lär små barn att öva god munhygien

Relaterade artiklar


 • hur man hittar prisvärda tandimplantat
 • hur man kan uppnå vitare tänder
 • hur man tar bäst hand om ditt barns tänder
 • användningsområden för oral antiseptiska
 • hur budgeten reklam för en tandläkarpraktik
 • hur man får vita tänder med billiga tandblekning
 • vad som väntar när du tar bort tandställning
 • hur att bleka tänderna för billiga hemma
 • att röka efter att få din visdom tänder utdragna
 • hur man använder superlim för att fixa en tand
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com