akut nekrotiserande parodontit

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-04
Bakteriell utväxter längs tandköttet foder som kvarstår över tid kan skapa en grogrund för tandköttssjukdomar att utvecklas. När infektionen sätter in , kan tandköttet och tänderna börjar försämras. Akut nekrotiserande parodontit är en extrem form av tuggummi sjukdom som kräver aggressiv behandling och daglig tandvård

Identification

tandlossning är ett tillstånd där tandköttet i munnen börjar försämras. Som tandkött är de vävnader som huset tänderna kan tandlossning resultat om detta tillstånd lämnas obehandlad . Akut nekrotiserande parodontit är en mer avancerad form i vilken ligament, ben och vävnader som omger tänderna börjar dö av. Detta villkor är vanligast hos individer som är undernärda , lider av HIV-infektion eller har någon form av sjukdom i immunsystemet .

Effekter

Akut nekrotiserande parodontit-även känd som " trench mun "-orsakas av en infektion som är in inom munnens tandköttet . Termen " dike mun "härstammar från första världskriget , där detta villkor hittades i ett stort antal av soldaterna . Den höga graden av infektion närvarande ger upphov till dålig andedräkt lukt . Mer avancerade stadier är uppenbara i de fall där tandköttet börjar avta och tänder börjar lossna . Så småningom matrester och tandsten bli inbäddade runt tänderna och orsakar bölder att bildas.

Gingivit

Akut nekrotiserande parodontit börjar med tandköttsinflammation , ett tillstånd där tandköttet fickorna mellan tänderna blir inflammerad . Denna inflammation orsakas av plack och tandsten buildups som följd av felaktig tandvård eller över-kraftig tandborstning och tandtråd för tänderna. Gingivit kan behandlas och förebyggas genom en daglig behandling med skonsam tandborstning och tandtråd . När det lämnas obevakat kan inflammation i tandköttet blir infekterade , vilket ökar risken för sjukdomar i tandköttet .

Symtom

Smärtsam tandkött är en av de vanligaste tecknen på akut nekrotiserande parodontit . Andra symtom är trötthet , smärta och feber . Personer som har denna sjukdom kan se en rodnad eller en svullnad om tandköttet , samt en blödning i tandköttet . Gum erosioner kan visas gråaktiga som död lager av vävnad börjar dyka upp . Smärta är närvarande ofta när tugga eller svälja mat . Bakterierna växer inuti tandköttet utlöser immunförsvaret som orsakar svullna lymfkörtlar ska visas i nacken . Individer som röker , är benägna att virusinfektioner och praxis dåliga matvanor riskerar att smittas av detta tillstånd . Långvariga perioder av stress kan också bidra till dess utveckling.

Behandling

Akut nekrotiserande parodontit är oftast lätt för läkare att upptäcka på grund av dålig lukt som orsakas av bakterier utväxter i munnen . Svårighetsgraden av villkoret kommer att vara avgörande för hur metod. Död vävnad skikt kan behöva skalas eller skrapas bort för att förhindra ytterligare bakterietillväxt . En professionell tandvård rengöring kan också behövas . Läkare kan ordinera antibiotika som tetracyklin , amoxicillin eller erytromycin att döda oavsett infektion föreligger i tandköttet . Daglig borstningar och tandtråd rekommenderas tillsammans med upprepade skölja med väteperoxid lösning .

Previous:nothing Next:inopererad pacemaker tandvård försiktighetsåtgärder

Relaterade artiklar


 • Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen
 • Definitionen av bruxism
 • Hur man sköter om tandkronor
 • hur man bleka proteser natten
 • användningsområden för oral antiseptiska
 • hur man gör pepparmynta tandkräm
 • olja av oregano och ilningar i tänderna
 • konventionell protes process
 • hur man gör tandblekning hemma
 • naturlig smärtlindring för tandutdragning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com