botemedel mot sprickor i tungan

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-02
Tongue sprickor är även känd som " testikelcancer tunga "eller " lingua mjuka träslagen . " Det är ett godartat tillstånd som vanligtvis inte har några negativa effekter. Tongue sprickor tenderar att se ut som en eller flera grunt till djupt spår som finns på uppsidan på tungan . Trots framträdanden , det är oftast inte ett smärtsamt tillstånd . Den exakta orsaken till tunga sprickor är fortfarande okänd , men det sker oftast i samband med vissa andra syndrom och är också ofta ärftlig

Behandlingar

Eftersom tungan sprickor är ett godartat tillstånd de inte verkligen behöver någon särskild behandling. Men men oftast inte smärtsamt , kan en del personer med tunga sprickor uppleva en del smärta eller obehag om mat eller annat skräp fastnar i sprickorna .
Var noga med att borsta tungan efter varje måltid för att säkerställa att all mat och skräp avlägsnas från spricka . I ett extremt fall , kan spåret bli infekterade , vilket kommer att skada mycket mer än den ursprungliga besvär av tunga borstning .
Utöver detta kan mycket sura livsmedel irritera en tunga spricka , så undvika den mat som tomater och citrusfrukter . Den allmänna regeln är att om man äter en viss typ av mat orsakar dig smärta genom irriterande tungan spricka , sluta äta det .

Healing

Se din husläkare och få en recept för en probiotisk som kan hjälpa nära upp sprickor i tungan . Probiotika såsom acidophilus bör köpas i kapselform att vara effektiv . Men istället för intag bara probiotiska , bryt sönder kapseln på tungan fissur och hålla kapsel innehåll finns i 10 till 15 sekunder innan de sväljer . Upprepa detta dagligen tills området har läkt .
ibland fungerar eftersom tungan sprickor och liknande sjukdomar , som t. ex. geografisk tunga , ibland orsakas av för mycket ohälsosamma bakterier i magtarmkanalen . Probiotika uppmuntra goda bakterier och kan därför hjälpa till.
Också överväga hudtransplantation eller suturering att täcka upp spåren på tungan . Detta är dock inte en rekommenderad åtgärd som ovansidan av tungan är det som ger dig din känsla för smak . Genom ympning annan bit hud på toppen av det, kommer det hindrar väsentligen din förmåga att njuta av mat . Detta bör vara en åtgärd i sista hand .

Previous:nothing Next:post visdomständer avlägsnande

Relaterade artiklar


 • hur man gör en tand stopp skada
 • hur till vända gula tänder vita med huskurer
 • Vilka är de behandlingar för TMJ sjukdom ?
 • hur man vitare tänder enkelt hemma
 • hur man minskar plack
 • Om du avslutar tuggtobak kommer det att minska din risk för tuggummi cancer ?
 • kan ett implantat placeras så snart tanden tas bort ?
 • gula tänder hos barn
 • konventionell protes process
 • hur man hittar en holistisk eller kvicksilverfri tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com