hur är faner monterade ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-27
Faner är en kosmetisk tandvård lösning för att förbättra utseendet på tänderna . Till skillnad från en krona , är en faner ett porslin mask placerad på framsidan av tanden. Beslaget Processen kräver endast två till tre besök

visningar

Intryck är lister som tandläkaren skickar till laboratorium, där fasaderna är gjorda enligt specifikationen. Intryck tas av de ursprungliga tänder , önskad tänder ( med tillfälliga limning ) och de slutliga resultaten .

Forma

En lera-liknande ämne som, vid första anblicken , ser ut som yttre tandemaljen , är placerad på tänderna så att du och tandläkaren kan forma den önskade slutliga utseende av tänderna . När din " tänder " uppnå önskat utseende , är ett intryck , och tandläkaren gör tillfälliga fasader att bära under laborationen processen .

Specifikationer

specifikationer görs genom att ta exakta mätningar av de intryck och jämföra dessa mätningar så att de delar i porslin görs till exakta rördelar av varje tand . Tandläkaren måste också mäta omarbetade specifikationer av den ursprungliga tänder eftersom faner beslag kräver ofta att tänderna ska omformas .

Omforma

Målet med faner är jämn, rak tänder som är kongruenta i formen ( och färg ) och storlek , med undantag för de mycket framtänderna . Tänderna skall vara försedda med faner omformas genom att korta av dem , plattas dem och anpassa dem med resten av tänderna eller kväll ute främre yta av tandemaljen om den är oregelbunden . När faner bitar tillbaka från labbet , även dessa kan behöva lite av omformning .

Bonding

När delar i porslin tillbaka från labbet , är tandläkaren redo att permanent band dem till tänderna med hjälp av en speciell cement ämne . Innan limning av faner , kommer tanden rengöras och etsas för att rugga upp ytan och göra det enklare och starkare följsamhet . De fasader placeras och justeras efter behov.

laser ansökan

När faner sitter ordentligt och har trimmat eller omformas efter behov , tandläkaren använder speciella laserteknik som sänder ut ljusstrålar på fanér. Laserstrålarna orsaka cement kemikalier för att härda snabbt och montera faner till tänderna permanent (tills de tas bort av en tandläkare ) .

Previous:nothing Next:vad som väntar med kompositfasaderna

Relaterade artiklar


 • hur man sköter om en bruten käke
 • vad är en bro på tänder ?
 • Hur man sköter om tandkronor
 • hur man kan bli av munsår på tungan
 • är det möjligt att bleka fasader ?
 • TMJ övningar för diskbråck
 • hur du gör din egen väteperoxid tänder gel hemma
 • hur man ska äta godis och sötsaker utan att få hål i tänderna
 • Om du avslutar tuggtobak kommer det att minska din risk för tuggummi cancer ?
 • effekten av tandställning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com