hur man använder superlim för att fixa en tand

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-11
När tiderna är tuffa och pengarna tryter , är tandvård en av de första saker att gå vid vägen . Medan många människor skulle älska att ha en professionell ta hand om sina tänder behov , kan det vara oöverkomligt dyr och anses därför vara något av en lyx . Detta lämnar folk något annat val än att ta saken i egna händer . Ett alternativ till standard tandvård som växer i popularitet är att använda super lim för att täta håligheter eller fixera lös kronor och fyllningar . Den rätta är tillfällig , bara , men det kan köpa folk tillräckligt med tid att hitta en prisvärd tandläkare och minska deras lidande tills deras förordnande dag anländer

Du behöver : .
Upplyst spegel
. Metal gaffel.
Ren , torr trasa .
Kirurgiska superlim .
Vävnad.
Nagelfil .


1 .
Identifiera tand i behov av reparation . Stå framför en upplyst spegel och öppna din mun så stort du kan . Kontrollera visuellt munhålan och leta reda på tanden eller tänderna som orsakar din smärta .
2 .
Klicka tanden i fråga lätt med pinnar av en liten gaffel . Om du känner smärta när tanden tappas , om tandköttet runt tanden är svullna , om du noterar någon dränering eller missfärgning av de närliggande vävnader eller om tanden gör ont när du biter ner har du en abscessed tand och bör söka akut tandvård hjälp . Om tanden gör ont när du äter något sött eller om du har en lös fyllning , keps eller faner , känn dig fri att gå vidare , men gör det med yttersta försiktighet.
3 .
Torka tanden och omgivande vävnader med en ren trasa . För att obligationen att täta , de ytor måste vara torra vid tidpunkten för ansökan och förbli torr under hela förfarandet . När tanden är torr , vrida en liten bit vävnad och placera den längs kanten av tandköttet för att absorbera all saliv .
4 .
Behandla ett hålrum genom att täcka hela ytan på den skadade tanden med kirurgisk superlim . Detta kan hittas i stora apotek i närheten av bandage och säljs under olika namn , såsom Dermabond , Liquiband och Surigseal . Avsedda att användas som en form av vätska bandage , är detta ett säkrare val än standard superlim , som kan vara giftiga och inte avsedd att användas på huden .
5 .
Ihop två ytor genom att limmet till tanden och sedan trycka ytorna tillsammans . Ansök fast , men lätt tryck direkt till fyllning , krona eller faner , hålla munnen öppen för att hålla området torrt.
6 .
Vänta 45 till 60 sekunder och sedan ta bort trycket . Ta bort vävnad från munnen . Ta en liten klunk vatten och vips vätskan över tandköttet för att förhindra eventuella kvarstående lim fastnar i oönskade områden .
7 .
Kör tungan över reparationen . Jämna till eventuella ojämnheter genom att gnida dem med en nagelfil . Denna typ av lim kan skapa mycket vassa kanter på insidan av munnen när det är helt inställd.

tips och varningar


 • Denna typ av reparation kan vara allt från två veckor till två månader , beroende på omständigheterna.
 • tugga eller bita ner med den reparerade tanden . Limmet kommer inte att stå emot trycket ställs på den av käkmusklerna .


 • Previous:nothing Next:tandvård rengöringsmetoder

  Relaterade artiklar


 • eftervård för visdomständer borttagning
 • säkerhet för att avlägsna kvicksilver fyllningar
 • hur man använder superlim för att fixa en tand
 • hur man minskar plack
 • vad som väntar när du tar bort tandställning
 • Så skärmar vitlök andedräkt
 • peroxid och tandköttsproblem
 • tips för att kontrollera svullnad efter visdomständerna avlägsnande
 • om flexibelt proteser
 • hem rättsmedel för dike mun
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com