hur man borsta tänderna som en tandläkare

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-17
Borsta tänderna på fel sätt kan faktiskt orsaka tandköttet drar sig tillbaka och andra allvarliga dentala problem . Jag visste inte var jag borsta tänderna felaktigt år tills min fru , påpekade en tandläkare att jag gjorde fel .

jag faktiskt skadat mitt tandkött från borstar för hårt /fel och var tvungen att ha ett tuggummi transplantat .

Eftersom alla inte har turen att vara gift med en tandläkare låta mig dela tips hon har gett mig att borsta på rätt sätt . Eftersom jag har varit borsta korrekt jag har inte fått ett hålrum och mitt tandkött är inte längre vikande .

Denna artikel kommer att beskriva det korrekta sättet att borsta tänderna . borstar tänderna på rätt sätt kommer att förbättra din hälsa och spara pengar på din nästa besök hos tandläkaren

Du behöver :
Tooth BrushTooth PasteDental FlossTimer


1
.
Välj en mjuk borst tandborste . Texturen av borst ( mjuk , medium , etc ) är den viktigaste delen för att välja en tandborste . Brand , stil , färg är ett personligt val.
2 .
Välj tandkräm som innehåller fluor . Alla tandkrämer består av slipmedel , ytaktiva ämnen, och arom som är ganska mycket samma sak. Fluor utöver dessa är den ingrediens som mest påverkar tänderna .
3 .
Applicera en tunn remsa av tandkräm till tandborsten ( om storleken på två ärter ) och våta något . Starta timern i 2 minuter .
4 .
Börja med att borsta upp eller bita ytan av dina tänder i en fram och tillbakagående rörelse .
5 .

Flytta tandborste mot kinden-sidan av dina tänder och vinkla tandborsten mot tandköttet med en 30-45 graders vinkel . Flytta tandborste i en mjuk cirkulär rörelse . Du ska känna tandborsten försiktigt massera tandköttet .
6 .
Fortsätt att använda samma cirkelrörelse på tungan sidan av alla tänder . Upprepa steg 4-6 tills 2 minuters timer är upp . Sluta inte borsta innan timern är slut. Går över områden flera gånger kan hjälpa släppa plack som har missats .
7 .
Spit , skölj och följa med tandtråd och en fluor skölj . " Soft tänder " och "dåliga tandkött " är inte genetisk . Tandvård i hemmet är den viktigaste delen för att förebygga hål i tänderna och tandköttsproblem . Du kan göra det !

tips och varningar


 • När borsta kinden sidan av övre tänderna , stäng munnen halvvägs . Utgående munnen blir det lägre ut käkbenet av vägen och tillåter dig att få tandborsten ända till den sista tanden .
 • inte borsta för hårt . Om du borsta åtminstone två gånger om dagen , kan hårda Tarter eller Plack form inte och du är bara borsta mjukt bifogas ärendet från tänderna . Borsta mjukt kommer att ta bort uppbyggnad och kommer inte att skada dig tandköttet orsakar recession .


 • Previous:nothing Next:hur man får vita tänder utan att spendera en massa pengar

  Relaterade artiklar


 • naturlig smärtlindring för tandutdragning
 • Oral-B vs sonic vård
 • konventionell protes process
 • symptom på tandköttsproblem
 • Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen
 • visdomstand infektioner
 • Vad gör man om barnet börjar besöka tandläkaren sent
 • hur man bleka proteser natten
 • hem rättsmedel för en känslig tand
 • historia parodontologi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com