hur man rengör och behandla dental

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-02
Korrekt rengöring förorenade dental-ansvaret hos en tandsköterska-förebygger spridning av sjukdomsframkallande mikroorganismer från en patient till en annan . Kritiska instrument som tränger mjuk vävnad eller ben skall steriliseras genom upphettning . Semicritical instrument som berör slemhinnor eller skadad hud också måste värme-steriliseras eller ta emot Högnivådesinficering , enligt " . Torres och Ehrlich Modern Dental hjälper "

Du behöver :
Personlig skyddsutrustning ( klänning , mask , glasögon , nytta handskar ).
Täckt robusta , täta behållare .
Instrument kassetter .
Ultraljudsrengöringsanordning.
Sink.
Handduk.
Sterilisering paket .
Kemisk process indikatorer ( såsom autoklavering band och band ) .
Penna.
Autoklav .
Destillerat vatten.
Instrument facket .

Rengöring och sterilisering


1 .
Sätt på ett skyddande klänning , mask , glasögon och handskar nytta . Transporter det förorenade instrument i en robust, täta omfattas , container till den ursprungliga mottagande området för sterilisering område i tandläkarens .
2 .
Placera lösa instrument eller kassetter av instrument i korgen av en ultraljudsrengörare . Vrid cykla till " på " i 5 till 15 minuter tills de instrument som är synligt ren ( ultraljud renare använder ljudvågor för att lossa och ta bort skräp från instrument) . Efteråt , ta bort korgen och skölj instrumenten i en sjunka under kranvatten , och vrid korgen på en handduk för att ta bort instrument eller kassetter .
3 .
I det rena området av instrumentet förädling område , placera instrumenten i sterilisering förpackningar . Placera en kemisk indikator ( t. ex. band ) inuti förpackningen för att säkerställa att instrumenten utsätts för rätt tryck , temperatur och tid . Om en kemisk övervakning indikator, till exempel färg-förändring märkning inte syns på utsidan av paketet , placera en extern process indikator ( t. ex. autoklav tejp ) på förpackningen för att se till att paketet har utsatts för en viss temperatur, och etikett paketet med bläck .
4 .
Ladda autoklav ( som steriliserar dental med hjälp av ånga under tryck ) . Placera paket på sina kanter i enkla lager eller på rack för att öka spridningen av sterilisering . Lägg till ett tillräckligt utbud av destillerat vatten till autoklaven om det behövs och ange autoklav i rätt tid, temperatur och tryck (till exempel 250 grader Fahrenheit till 15 pounds av tryck under 30 minuter ). Efter cykeln , öppna autoklav dörren och lämna instrumenten för att torka och svalna innan du tar bort dem .
5 .
Förvara instrumenten i en ren och torr miljö . Rotera förpackningar så att de med de äldsta sterilisering datumen användas först .
6 .
Leverera instrumentet paket till deras användningsområde på en bricka , se till sterilitet av instrumenten bibehålls . Inspektera paket för skadan.

tips och varningar


 • aldrig överbelastas autoklav , som instängd luft kommer att förhindra uppifrån och ned ångflödet . Dessutom placerar större förpackningar, som kan blockera flödet av ånga , längst ned i kammaren .
 • Komplett biologiska övervakning , eller spore provning , minst varje vecka för att avgöra om autoklav är sterilisering ordentligt .
 • När man öppnar dörren autoklaven efter en cykel är komplett och trycket sjunkit , använda stor försiktighet , eftersom de kvarvarande ånga och innehåll är skållning .
 • Håll ultraljudsrengöringsanordning omfattas medan använda för att minska stänk och förorenat aerosoler .


 • Previous:nothing Next:botemedel mot sprickor i tungan

  Relaterade artiklar


 • vård för tandreglering hängslen
 • hur man hittar lågprisflyg tandimplantat
 • abscessed tand & trigeminusnerven smärta
 • post visdomstand borttagning råd
 • Hur man sköter om tandkronor
 • visdomständer extraktion komplikationer
 • hur man kan bli av kalk på tänderna
 • hur man bleka proteser natten
 • eftervård av visdomständer avlägsnande
 • muntliga neuropatisk smärta störning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com