hur man väljer rätt tandborste för ditt barn , barn och äldre barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-13
Att välja rätt tandborste för ditt barn och barn är viktigt . Du måste ta hänsyn till ålder ditt barn och storleken på tandborste om du vill köpa en . Det finns olika produkter på marknaden som tillgodoser ditt barns behov , men du måste kontrollera om dessa produkter rekommenderas av de mest betrodda Tandläkarförbundet i ditt land . Om du vill att barnet att få en plakett utan tänder , kan du börja rengöra ditt barns mun två gånger om dagen helst tidigt på morgonen och innan läggdags , så att han eller hon kommer att vänja sig vid det . Det skulle vara bra om du har en tidsplan så att ditt barn också kommer att vara vana att din mjuka borstar . Ordentlig rengöring och tandtråd samt regelbunden tandvård check -up kan göra ditt barns tandkött samt tänderna starka och friska . Ett barns munhälsa är viktig och du måste börja en bra tandhygien programmet så tidigt som möjligt .

För barn som föreslås alltid att deras tänder bör borstas efter varje måltid för att undvika plack byggs upp . Plack är en klibbig substans som innehåller matrester , slem och bakterier . Några småbarn tvekar att rengöra och borsta tänderna , men om de ska ges rätt tandborste då kan de även gillar att göra det under överinseende av sina föräldrar . Det finns många typer av tandborstar utformade för de olika stadierna av ditt barns tillväxt och utveckling så det är nödvändigt att välja rätt tandborste möjligt för varje viktig fas i deras liv . Utan daglig tandborstning , ditt barns tänder och tandkött blir sårbara för tandköttsproblem , karies , plack och tandsten . . välja rätt tandborste kan hjälpa ditt barn att utveckla en daglig vana att borsta tänderna leder till en god munhygien
1 .
gå online för att läsa olika recensioner främst från föräldrar om effektiv tandborstar att de kunde använda för sina barn , småbarn och äldre barn . Du kan också läsa populära och pålitliga webbplatser som berättar för dig om deras produkter visas har kontrollerats , testats och granskats av ett team av pediatrisk tandvård sjukvårdspersonal. Om du vill köpa kvalitet tandborstar online , kontrollera om dessa produkter eller webbplatsen erbjuda dem har massor av nöjda kunder . Det finns bättre tandvård produkter och du hittar dem antingen i dagligvaruhandeln , köpcentra eller på Internet.
2 .
Leta efter kvalitet utformad tandborstar för barn med tandsprickning gupp på vidvinkel för att lindra smärta barnsjukdomar samt förbättra tuggummi omlopp . Det är viktigt att ge barnet en daglig städning schema för hans eller hennes oral hälsa . Överväg att köpa ljusa och färgglada tandborstar att dina barn kommer att älska att titta . Kontrollera om tandborste har extra mjuka rundade borsten i en oförstörbar handtag med en lätt grepp form för att hjälpa till att bygga borsta händighet utan att riskera att knuffas in i barnets mun . Du måste också överväga tandborstar görs med små borst , så att de kan hjälpa massage barnets tandkött också . Andra tandborstar kan göra bra med ditt barn i synnerhet om den är utformad och stöds av ett team av pediatrisk tandvård sjukvårdspersonal. Leta efter ett finger slitage tandborste som är icke-stick, PVC-fri , tillverkade av 100% mat silikon , lätt att rengöra och förvara . Kontrollera om fingret slits tandborsten kommer med extra stretching förmåga så att den kan stimulera barnets sugande åtgärder naturligt . Du måste också undersöka om formen på borsten lämpar sig för munnen på ditt barn för att minska luft inandning . Andra tandborstar erbjuda en mycket god termisk stabilitet samt väder tolerans så försök att läsa på förpackningen innan du köper något tand- kit eller verktyg med borst för rengöring av känsliga tänder av ditt barn .
3 .
Överväg att köpa färgglada tandborstar som kommer med lampor som blinkar i 60-80 sekunders intervaller för att uppmuntra småbarn borsta längre . De flesta barn älskar att se färgglada lampor och du kan ge denna förvåning för dem genom att köpa tandborstar som ger två färgkoordinerade lampor som lyser upp hela borsten bara göra borsta roligt och underhållande . Småbarn kommer njuta av det och ju längre de kommer att borsta sina tänder som kommer att leda till mer plackborttagning . Var försiktig om du väljer att använda denna typ av borste för dina småbarn eftersom det kan bli en kvävande Hazzard om batteriutrymmet kan öppnas lätt . Se till att om ditt barn kommer att använda denna typ av tandborste , du är också inne i badrummet övervakar honom eller henne. Leta efter en tandborste med ett långt handtag som gör att du kan hjälpa borsta ditt barns tänder väl . Det skulle vara bra om det är gjort med gummihandtag utformad för bra grepp eftersom småbarn har små händer . En mjuk tandborste grepp kan också ge en bättre kontroll och komfort när småbarn kommer att använda den för att borsta tänderna . Du kan också köpa ett mjukt borsthuvud eftersom detta är idealisk för småbarn med känsliga munnar .
4 .
Välj elektriska tandborstar som visat sig vara effektiva på att ta bort plack för dina äldre barn. Många barn tycker att de är lättare och roligare att använda . Vissa föräldrar tycker att de är mer hjälpsamma och effektivt jämfört med en manuell tandborste . När du använder en elektrisk tandborste för första gången , borst välj en med extra mjuk nylon med litet huvud för att se skonsam rengöring och undvika tuggummi-blödning . Blödning kommer inte att inträffa när din äldre barn kommer att lära sig en ordentlig kontroll av hans eller hennes eltandborste som gör tandköttet starkare och friskare. Leta efter ett kvalitetsmärke med ett uppladdningsbart borste eftersom det är mycket bättre än en batteridriven ett om ni inte förnya batteriet innan det saktar ner . Det finns också nya inslag och om du bestämmer dig för att få en elektrisk borste som en med en timer och en liten oscillerande huvud . Vissa föräldrar anser att detta är även kostnadseffektiv eftersom cheferna kan enkelt ändras . Föräldrar kan köpa bara ett handtag med separata huvuden för varje unge .
5 .
Välj en talande tandborste om du har svårt att göra dina äldre barn borsta sina tänder . Det kommer inte att vara så billig som en vanlig tandborste men denna innovation i barnens munhygien kan vara till stor hjälp med några föräldrar . Denna typ av tandborste har vanligen en unik produkt funktion som en attraktiv katt eller hund karaktärsdesign och en underbar röst som barnen kommer att njuta av . Tandborsten är primärt syftar till att fokusera mer på att utbilda , underhållande och uppmuntra barnen att borsta tänderna för god munhygien . De kan också komma med en pedagogisk bok om vikten av att bibehålla tänderna och munnen ren . Det finns även tandborstar med en mycket snygg superhjälte karaktär handtag som enkelt kan göra tandborstning spännande och roligt. Ditt barn kommer vilja hålla sina superhjälte karaktär eftersom de kommer att uppmuntras att använda den för att bekämpa plack . Andra tandborstar kommer med en 60-sekunders musikalisk timer som också uppmuntra barn att borsta sina tänder oftare .

tips och varningar


 • Du måste lära din äldre barnen att långsamt och försiktigt navigera huvudet av elektrisk tandborste på sina tänder så att borsten att rengöra tänderna och ytor i munnen . Den elektriska tandborste kan vara mer fördelaktigt eftersom det lätt kan täcka ett större område snabbare jämfört med en manuell tandborste . Det kunde vara mycket bättre som en tand verktyg eftersom det kan ta bort plack med mindre ansträngning för ditt barn jämfört med alla vanliga borsten . Äldre barn kommer att uppmuntras att använda elektriska tandborstar om de kan se sina föräldrar använder dem .
 • Försök att undvika att använda en elektrisk tandborste för ditt barns munhygien eftersom emaljen på tänderna och tandköttet är fortfarande alltför mjuk för det om det inte har extra mjuka nylon borst som säkerställer skonsam rengöring . Du kan också hänskjuta det till hans eller hennes barn tandläkare för godkännande och rekommendation . Överväga att köpa en elektrisk tandborste som kommer med en garanti från tillverkaren och köpa det från en betrodd webbplats eller butik som har en bra politik för återvändande . Observera att barn som vill använda elektriska tandborstar under tio års ålder fortfarande behöver tillsyn av vuxen .
 • Köp din bebis eller barns första orala tandkräm eller rengöringsmedel som är icke-skummande , icke- slipande , fluor-fri och säkra att svälja . Det bör speciellt formulerat lämpliga för deras ålder i fall det kommer att sväljas .
 • Välj en tandborste med en lång hals och förlängd spets borst att bidra till saneringen svåra att varje bakre tänderna samt ytorna inuti mun . Du kan också välja en tandborste som kommer med en sugkopp bas för att minska motverka röran och hjälper till att hålla borsten ren . Tänk alltid på huvudet storleken på tandborsten . För 0 till 2 åringar , bör det nog mellan 12-15 mm, 3 till 5 -åringar 16-19 mm , i 6 till 10 åringar 19-22 mm och för 11 år 12 åringar 19-25 mm .
 • Om du vill ha en mer innovativ typ av tandborste som dina äldre barn kommer att ha glädje av , kan du välja den som öppnas och stängs automatiskt . Vissa tandborstar har halsar som lätt kan böja till önskad vinkel när det värms upp under varmt rinnande vatten och då blir det lätt kallare när den placeras i ett kallt vattenbad .
 • en pediatrisk tandläkare har 2 års specialitet träning efter en 4 år grad av dentala skolgång att bli en muntlig vårdgivare för spädbarn , småbarn och ungdomar . Pediatric tandläkare specialiserat sig på behandling av barn om deras tandhälsa .
 • Du kan börja städa ditt barns mun varje dag med en ren och våt tvättlapp. Du måste göra ditt barn känner sig avslappnad och börja torka tandköttet försiktigt . De flesta tandläkarförbund liksom den pediatriska grupper tandläkare rekommenderar att ditt barns första tandundersökning bör ske i åldrarna 12 och 15 månader . Kontrollera om tandborste som du ska köpa har ett sigill av godkännande av de mest betrodda Tandläkarförbundet i ditt land .
 • Även om du håller på tvätta ditt barns tandborste med vatten efter varje användning , du måste fortfarande sluta använda den efter 2-3 månader . En tandborste är utsatt för matrester så det är lätt mottagliga för bakterier som kan påverka din tandhälsa om du håller på med det i flera månader . Oavsett hur väl du rengöra ditt barns tandborste efter varje användning , bakterier kunde fortfarande ackumuleras över tiden .
 • Om ditt barn eller äldre barn är tveksam till att använda en elektrisk borste sedan fortsätta att uppmuntra honom att använda sitt favorit manuell tandborste . Borsta tänderna väl 2-3 gånger om dagen är viktigare än vilken typ av tandborste han eller hon använder .


 • Previous:nothing Next:hur du bleka dina tänder snabbt och billigt

  Relaterade artiklar


 • tandvård lumineers vs veeners
 • hur att välja mellan Invisalign och hängslen
 • typer av ultratunna tandproteser
 • anslutning av tinnitus & TMJ sjukdom
 • hur man skall avgöra vad betyder torr socket känner
 • dentala implantat och tandlossning
 • hur att bleka tänderna för billiga hemma
 • hjälp mot tandvärk med svullet tandkött och en skadad käke
 • Vad gör man om barnet börjar besöka tandläkaren sent
 • effekten av tandställning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com