instruktioner för avtagbara partiella proteser

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-26
En vacker friskt leende anses ofta nyckeln till ett vinnande första intryck . Tyvärr , på grund ärftliga , olyckor eller ålder , vissa människor saknar antingen tänder eller uppvisar emalj på ett sådant tillstånd av förfall att de vill ha rättat luckor eller tänder ersättning skräddarsydda på beställning . En flyttbar partialprotes ( RPD ) är för närvarande den billigaste metoden att fastställa en dysfunktionell och oraffinerat grin

Material i flyttbara . Partiella proteser

En löstagbar partialprotes är i huvudsak en protes som kan tas bort , sätt tillbaka , och underhålla på en daglig basis. Det är avsett att vila på tandköttet och /eller gom , och det kännetecknas av små " clips "eller " kontakter " i form av metall eller plast som kopplas till befintliga tänder . Basen oftast består av en akryl eller i metall , och den konstgjorda tänder är akryl eller porslin . Enligt American Dental Association , många tandläkare hävdar att avtagbara partiella proteser är mer ljud , stadig och glans än andra protes apparater . De flesta patienter hävdar också att dessa proteser dramatiskt har förbättrat sitt utseende .

Välja RPDs

Det finns flera skäl att välja avtagbara partiella proteser . Fördelar sträcker sig från att ge en mer angenäm matupplevelse att rekonstruera naturliga konturer av läppar , kinder och ansikte för att kringgå utvecklingen av förtida rynkor runt munnen . Dessutom kan en RPD förhindra tänder från att flytta , samt potentiella tandköttet irritation eller sjukdom som orsakas av mat logi i trånga utrymmen som skapas genom att flytta tänder . Det kan också motverka potentiella käken gemensamma frågor genom att bidra till att upprätthålla det korrekta förhållandet mellan över-och underkäken .

Ett RPD kan antingen ändra tal negativt eller positivt. Enligt American Dental Association ( ADA ) kan det vara svårt att tala tydligt när tänder saknas , och en partiell protes kan hjälpa . En partiell kan dock särskilt när det inte har väl varit utformad eller justerats framgångsrikt , också påverka uttal av vissa bokstäver eller ord . Krympning av proteser anses ofta vara ett av de största nackdelarna enligt MIT : s Folktandvården . Som ni ålder, din mun förändringar , och denna förändring kan påverka passform på protesen , vilket i sin tur orsakar infektioner eller sår . Utvärderingar och justeringar av en professionell är nödvändiga i livslängd en RPD .

Kostnad och skötselråd

partiella proteser i allmänhet kosta allt från $ 500 till $ 1300. Försäkringsskydd , platsen för de professionella du väljer , och vilka typer av material han väljer är alla faktorer som bestämmer kostnaderna .

Partials försiktigt borstas varje dag över en mjuk trasa eller en skål kallt vatten med protes rengöringsmedel med American Dental Association (ADA ) Seal av acceptans. Det rekommenderas att en särskild borste användas , men en mjuk borste , vanlig tandborste kan också användas . På kvällen bör protesen läggas i blöt i vatten eller protes lösning som den skulle kunna förvränga om den inte hålls fuktig . Om den partiella har metall fästen, kan det matt om de placeras i en blötläggning lösning , så be din tandläkare att föreslå den bästa metoden.

Previous:nothing Next:kan faner justeras i längd ?

Relaterade artiklar


 • Förfarandet för porslin tänder
 • typer av ultratunna tandproteser
 • inopererad pacemaker tandvård försiktighetsåtgärder
 • hur man vitare tänder enkelt hemma
 • gula tänder hos barn
 • arbetsuppgifter av en tandläkare
 • vad är kronisk apikal parodontit ?
 • postoperativ kirurgisk vård för dentala implantat
 • tandvård lumineers vs veeners
 • övningar för att lindra TMJ
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com