mekaniska krav på tandimplantat

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-20
Över tid kan tänderna vara förlorad för ett antal orsaker , inklusive förfall , skada och sjukdom . Tandimplantat är idealiska för dem som är obekväma med avtagbara proteser eller idén att använda intilliggande tänderna som ankare för en ersättare tand . Det finns vissa fysiska krav för dentala implantat skall lyckas . En grundlig undersökning av din tandläkare kan avgöra om du är en god kandidat för operation

Funktioner

Tandimplantat är skruvar som förankrar i den övre och undre käken att fungera som " rötterna " för utbyte tänder . Skruvarna är tillverkade av titan för att ge styrka och hållbarhet. När den första implantatet och skruv sätts in, är tandköttet placeras över det i tre till sex månader så det kan smälta samman med benet .

Process

Efter implantatet säkringar med benet i en process som kallas osseointegration , en tjänst som kallas distansen är fäst skruven . Distansen passar över implantatet som sticker ut genom tandköttet . Denna utvidgning inlägg är kvar för tandköttet att läka runt . När detta är gjort , en krona med en storlek , form och färg för att matcha den omgivande tänder är ansluten till den implanterade inlägget .

Funktion starka ben

med starka ben är en klar krav för att få tandimplantat . Processen omfattar förankring implantat och skruvar i käkbenet för ett säkert och varaktig tandersättningar . Efter implantation , kan det ta upp till sex månader för benet att läka runt skruven. När benet är läkt , måste den vara stark nog att hålla ankaret på plats för att hålla kronan . Barn är vanligtvis inte berättigade till tandimplantat eftersom deras käkben inte är fullt utvecklade .

Betydelsen av friskt tandkött

Friskt tandkött är en annan förutsättning för dentala implantat kirurgi . Den slutliga produkten av kirurgi ingår inlägg sticker ut genom tandköttet för en permanent krona . Tandkött måste vara stark nog att läka runt inlägget . För tandkött att vara stark , måste patienter utveckla en god munhygien och förbinda sig att gå till tandläkaren regelbundet .

Expert Insight

Som med alla typer av operationer , måste en patient vara vid god hälsa för att få tandimplantat . Enligt American Dental Association , " kroniska sjukdomar, som diabetes eller leukemi , kan störa med läkning efter operation . " Använda tobak sätter också patienter löper större risk för sjukdomar i tandköttet , " som kan försvaga ben och vävnader behövs för att stödja implantatet . " En undersökning från din tandläkare krävs för att avgöra om tandimplantat är rätt för dig .

Previous:nothing Next:Vilka är de kemikalier som används i dentala cement ?

Relaterade artiklar


 • akut tandvård ekonomisk hjälp
 • vård för tandreglering hängslen
 • tandvård verktyg som används i en rotfyllning
 • hur man gör en tand stopp skada
 • fakta om dentala polymerer
 • hur man hittar ett implantat tandläkare
 • hur man väljer en tandläkare du kan lita på
 • hur man hittar en tandläkare TMJ
 • hem åtgärda för att ta bort fläckar från tänderna
 • hur att bleka tänderna med bakpulver och peroxid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com