olika dentala instrument

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-07
Dental tjänar olika ändamål i granskningsåtgärder som vidtas för att hålla tänderna friska . De flesta handinstrument är tillverkade av rostfritt stål , plast , stål eller en specialiserad metall . Den tandsköterska organiserar dessa instrument på en bricka och överför dem till tandläkaren. Varje instrument består av ett handtag , en arbetsgrupp slutet ( instrument portion med en specifik funktion ) och ett skaft ( fäster till den arbetande slutet ) , enligt " Torres och Ehrlich Modern Dental Assisting . "

Grundläggande inställningar

En mun spegel , dubbelkanyl explorer och bomull tänger är tre dental som alltid anges för varje förfarande . Spegeln gör att tandläkaren för att se områden i munnen som inte är direkt synliga , riktar ljuset i mörka områden av munnen och håller tungan eller kinden ur vägen under behandlingen. Upptäcktsresande har vassa spetsar som kan hjälpa hitta förfall och tandsten-stonelike material som fäster tänderna , även kallad tandsten . Bomull tång plocka upp , transportera och placera små föremål som bomull pellets .

undersökning av handlingar

mun spegel , utforskare och tänger bomull också undersökning av handlingar , tillsammans med parodontala sonden . De parodontala sonden mäter fickdjup av de strukturer som omger varje tand i millimeter för att visa det allmänna hälsotillståndet i tandköttet . Examination instrument --- de oftast använda instrumenten på brickan --- kan användas för att kontrollera en viss tand problem , ge en grundlig undersökning mun eller utvärdera en restaurerad tand .

Hand skärande instrument

grävmaskin , hacka , mejsel , yxa och gingivala marginella trimmer alla är hand skärande instrument . En sked grävmaskin tar bort skräp och förfall från tanden. Den hoe förbereder kaviteten väggar och golv av en tand beredning . Mejseln platser behålla spåren i en tand förberedelse att hålla reparativ dentala material på plats . Yxor skuren emalj-det material som täcker tanden-och släta väggar och golv av tanden beredningen. Den gingival marginella Trimmern är en annan typ av mejsel med en böjd klinga .

Restorative Instrument

De flesta tandläkare använder ett amalgam bärare , kondensor , polermaskin och ristaren att placera , kondensera och rista reparativ dentala material . Amalgamet Lufttrafikföretaget har brunnar i båda ändarna som packar nyblandade amalgam ( silver fyllnadsmaterial ) och föra den till den preparerade tanden. En kondensor förpackningar amalgamet ner i beredningen . Den polermaskin jämnar ut ytan på en nyligen packade amalgamfyllning . Det ristaren bort överflödigt material och skär den normala anatomi av tanden tillbaka till amalgam eller tillfällig mellanlagring restaurering (används om en tand har förlorat en fyllning ) innan det härdar .

Tillbehör Instrument

vanligt tillbehör instrument inkluderar spatlar , sax och formulera papper . Cement spatlar blanda dentala material som används i en fyllning ( till exempel foder och baser ) eller cement som håller restaurationer som kronor , till tänderna . Kron och bro sax klippa rostfritt stål kronor och dentala kofferdam material-ett tunt material som används för att isolera tand för tand förfarande . Artikulera papper är ett karbonpapper som kontrollerar patientens " bett "med en ny restaurering , krona , bro eller protes .

Previous:nothing Next:peroxid och tandköttsproblem

Relaterade artiklar


 • skäl för att få proteser
 • muntliga neuropatisk smärta störning
 • Förfarandet för porslin tänder
 • tandimplantat vs deltoner
 • säkerhet för att avlägsna kvicksilver fyllningar
 • hem rättsmedel för dike mun
 • påverkat visdomstand symtom
 • kan parodontit vändas ?
 • Definitionen av bruxism
 • känsliga tänder och käke smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com