post visdomständer avlägsnande

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-01
Visdomständer tas bort när de börjar trängas de andra tänderna eller påverkas , växer i sidled under tandköttet. Även om förfarandet är relativt kort, är det bra att veta vad som väntar efter operationen och hur man tar hand om din mun efter . Om du tar väl hand kan du begränsa mängden av postoperativ smärta och svullnad du kommer att uppleva

efter operation

När du vaknar kommer det gasväv mot operationsområden för att stoppa blödning . När du kommer hem , du kan ta bort gasväv . Var noga med att inte handlag området eftersom det kan orsaka infektioner eller göra det blöda . Som bedövningsmedel avtar kan du börja att känna smärta. Din läkare har ordinerat smärtstillande för detta ändamål . Om du känner smärta eller obehag , ta medicinen . Du kommer förmodligen känna groggy för resten av dagen , så planera för att vila under den tiden och inte återuppta den normala verksamheten.

Symtom

hål orsakade av extrakt kommer troligen att blöda till och från i ett par dagar. Om du får blödningar , placera rena gasväv på såren i 30 minuter för att stoppa blodet . Ett annat vanligt symptom efter visdomständerna avlägsnande är svullnad i ansiktet . I många fall kommer ditt ansikte sväller inte förrän några dagar efter operationen. För att minimera svullnad , börja använda kalla kompresser eller ispaket i ansiktet direkt efter operation . Försök att använda dessa komprimerar så mycket som möjligt för de första två eller tre dagar efter ingreppet .

Mat

Efter operationen försöka dricka lite vatten , men undvik att äta direkt. När du gör blir hungrig , försöker äta mjuk mat och undvika tugga ens i närheten av operationsområdet. Det är viktigt att du äter mat rik på kalorier och protein för att hjälpa läkningsprocessen och se till att du dricker minst fem glas vatten per dag . Även om du inte ska skölja ur munnen dagen för operation, är det viktigt att du skölj sedan fem eller sex gånger per dag med varmt salt vatten för att avlägsna matrester från munnen .

Previous:nothing Next:hur du tar bort ortodontisk hängslen

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för en känslig tand
 • vad som väntar när du tar bort tandställning
 • symptom på koppar allergi beror på tandställning
 • hem rättsmedel för tandköttet smärta
 • hur man hittar prisvärda tandimplantat
 • Hur man sköter om tandkronor
 • hur man sköter om en bruten käke
 • hur man gör en tand stopp skada
 • fakta om dentala polymerer
 • hur du gör din egen väteperoxid tänder gel hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com