sjukdomar som orsakar dålig andedräkt

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-08

Kronisk Dålig andedräkt

Kronisk dålig andedräkt är ett definitivt tecken på att något är fel , antingen i munnen eller i kroppen . Men om din tandläkare har gett dig ett friskintyg som rör din tandhygien , då dina dålig andedräkt kan vara ett symtom , ett förstadium , eller ett resultat av något annat händer med din hälsa . Kronisk dålig andedräkt, ( mer känd som dålig andedräkt ) , kan vara en biverkan av att ta en viss medicin eller har en viss sjukdom . Innan du kan behandla din dålig andedräkt, måste du fastställa orsaken.

Orsaker

bronkit, sinuit , och infektioner i näsa, hals och lungor kan leda till att du har dålig andedräkt . Dessutom kan sjukdomar som involverar lever och njurar kan också orsaka dålig andedräkt. Till exempel , om en person lever är inte det kan orsaka hans andedräkt att ha en " Fishy " lukt , och njursvikt kan orsaka hans andedräkt att lukta som urin , enligt Mayo Clinic .

Mediciner Sjukdomar

Med en torr mun kommer att uppmana dålig andedräkt. Anledningen är att saliv behövs för att rengöra munnen . Den ansvarar för att ta bort skräp , matrester , och det hjälper också kroppen smälta ätit . Kommer dock att vissa mediciner , ( dvs smärtstillande , antihistaminer ) , minska mängden saliv i munnen . De mediciner tas för sjukdomar som Parkinsons sjukdom, Alzheimers sjukdom, aids och diabetes kan också orsaka de drabbade att ha en torr mun . Kravet att ha en torr mun är också kallad muntorrhet . För mer information om muntorrhet och de villkor som orsakar den , se Resurser .

tandlossning

Parodontit kan orsaka dålig andedräkt . En av de vanligaste orsakerna till tandlossning är dålig tandhygien . Sjukdomen uppstår när pest byggs upp på tänderna , som sedan skapar toxiner som börjar att förvärra tandköttet i munnen . Gifterna börjar avger en stickande lukt som orsakar dålig andedräkt. Om tandlossning är inte behandlas kan tillståndet skada så småningom den struktur som stödjer dina tänder . Men du kan förbättra din tandhälsa genom att besöka din tandläkare för en professionell rengöring av tänder , tandtråd regelbundet och borsta efter varje måltid.

Helicobacter pylori-infektion

Helicobacter pylori ( eller H. pylori ) infektion är en bakterie som finns i slemhinnan i magen och det ofta gör sår . Magsår kan leda till magkatarr eller andra mage -relaterade frågor. En av symptom i samband med H. pylori -infektion är dålig andedräkt. Läkare kan till och med kunna upptäcka detta skadliga bakterier snabbare om patienten tror att detta kan vara orsaken till hennes dåliga andedräkt .

Previous:nothing Next:tips för att kontrollera svullnad efter visdomständerna avlägsnande

Relaterade artiklar


 • olika dentala instrument
 • om flexibelt proteser
 • historia parodontologi
 • hur man kan uppnå vitare tänder
 • hur man använder tänderna vitare kit
 • typer av ultratunna tandproteser
 • symptom på koppar allergi beror på tandställning
 • hur man hittar en holistisk eller kvicksilverfri tandläkare
 • hur man gör tandblekning hemma
 • vad som väntar den första dagen av att ha ett tandimplantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com