tandvård fluor säkerhet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-19
Enligt American Dental Association (ADA ) , samhällen har tillsätta fluor i sina vatten för mer än 40 år . ADA insisterar fluoridering är en säker , gynnsam process , men det finns många som inte håller med detta påstående

Fördelar

Fluor är tippad som att kunna förhindra hål och stärka tänderna . Centers for Disease Control and Prevention lista fluor som ett av de 10 största hälsa resultaten av 20-talet.

Effekter

Dental fluoros är missfärgning och skador på tänderna som orsakas av intag av höga nivåer av fluor . ADA anser detta vara en mindre kosmetiska effekt av fluor . Så långt tillbaka som 1954 publicerade Industrial medicin och kirurgi tidskrift en studie som anges fluoros är ett tecken på överdos av ett gift ( fluor ) .

Geografi

A 1995 studie publicerad i barntandvård visade att av 708 skolbarn som deltagit i studien i Asheville , NC , hade 75 procent fluoros . Enligt en studie som publicerades i nummer 20 av barntandvård år 1998 hade 69 procent av barnen i Boston dental fluoros allt från lätta till allvarliga.

Supporters

ADA hävdar att mer än 100 professionella organisationer stöder fluoridering , inklusive Världshälsoorganisationen , American Medical Association , American Academy of Pediatrics , International Association for Dental Research och American Cancer Society

Expert Insight

Enligt Food and Drug Administration (FDA ) , det finns inga studier som visar effekt eller säkerhet av fluor för att förebygga karies . År 1985 genomförde Naturvårdsverket studier för att fastställa säkra nivåer av fluor för att lägga till vatten . De drog slutsatsen fluor var giftig och gjorde ingenting för att förhindra cavaties vid förtäring . EPA bestäms det var olämpligt att använda den allmänna vattenförsörjningen för att skingra fluor .

Förebyggande

Om du bestämmer dig för att ta bort fluor från ditt dricksvatten , leta efter en omvänd osmos filter som specifikt listar fluorid som ett av de ämnen det tar bort .

Previous:nothing Next:typer av mänskliga tänder

Relaterade artiklar


 • abscessed tand & trigeminusnerven smärta
 • Oral-B vs sonic vård
 • fakta om dentala polymerer
 • akut tandvård ekonomisk hjälp
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
 • känsliga tänder och käke smärta
 • hur man bleka proteser natten
 • hem rättsmedel för dike mun
 • hur man försäkra sig mot dålig tandhälsa , rengöra tungan
 • eftervård för visdomständer borttagning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com