tandvård rengöringsmetoder

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-11
Rengöring av tänderna ordentligt är viktigt för att förebygga karies och allvarliga dentala sjukdomar . Att få tänder professionellt rengjorda är en av de bästa sätten att se till att dina tänder är vård och omsorg. Det finns flera tekniker tandläkare använder för att rengöra tänderna

ultraljudsbehandling

Har ultraljudsrengöring gjort för de mest grundlig rengöring jobb . Ultraljud Instrumentet använder vibrationer för att lossa stora bitar av tandsten , stelnad plack och saliv på tänderna . Under vibrationer , är dimma utvisats från ultraljud att skölja tandsten borta . Ultraljud instrument gör ett svagt surrande ljud medan de pågår .

Skalning och Root Hyvling

Scaling är att avlägsna plack och tandsten från tänder och tandkött. Tandläkare kommer att hantera detta med hjälp av handverktyg eller elektriska scalers att ta bort plack snabbt .

Root hyvling är att avlägsna skräp från tandköttet som har måttlig till avancerad tandköttsproblem . Tandköttet vid denna punkt är oftast röd eller svullen och traditionella metoder för avlägsnande är ineffektiva . Tandläkaren lägger vanligtvis in en trappa verktyg i tandköttet området för att rengöra någon plack . Om tandköttet är smärtsamt svullna och röra vid dem orsakar obehag , tandläkaren kommer bedöva området .

Polering

Polering används för att avsluta rengöring . Polering kan göras med en Prophy jet eller gummi spets som används med profylak pasta . Prophy använder vatten-blandat med bakpulver-sprutas med högt tryck på tänderna . Den bakpulver tar bort fläckar medan vattnet bryter isär den sista av plack . Gummit spets metoden används en liten handhållen enhet som roterar i en cirkel. Detta gummi tips är täckt av en polerpasta . Eftersom gummi spets roterar den fungerar polska till tänderna . Pastan har en slipande som slår bort eventuella kvarvarande skräp och hjälper till att jämna tänder .

Previous:nothing Next:olika saker de lägger på tandställning för överbett

Relaterade artiklar


 • Vad är krokar på ortodontisk hängslen för?
 • hem rättsmedel för en känslig tand
 • hur till vända gula tänder vita med huskurer
 • säkerhet för att avlägsna kvicksilver fyllningar
 • hem rättsmedel för dike mun
 • vad som väntar när du tar bort tandställning
 • akut nekrotiserande parodontit
 • hem rättsmedel för en emalj reparation
 • vad är kronisk apikal parodontit ?
 • käke tand smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com