vad är skillnaden i en tand faner & limning ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-28
Dental faner och bindning är båda en del av kosmetisk tandvård , och båda är metoder som är utformade för att leverera estetisk förbättring till tänderna , vilket gör dem rakare och vitare

Terminologi

Normalt ordet " fernissa " hänvisar till en porslin faner , vilket är en laminatskikt som är placerad över den främre ytan av tanden för estetiska förbättringar . En porslin faner är inte den enda typen av fanér . Limning hänvisar till kompositfyllningsmaterial som tandläkare använder för komposit fasader , som också är placerade på tandens främre yta .

Använder

Faner används för att anpassa ytor , former , jämnhet och rakhet i tänder och som också använts för att bleka tänder som är mycket missfärgad . Bonding används ofta för att fylla i gapped tänderna , och fixa flisas eller sprickor i tänderna .

Material

porslin som används för porslinsfasader är extremt tålig , och när bundna till tänderna , kommer att pågå i 5 till 10 år Enligt MedicineNet. com . Bonding materialet är tillverkat av komposit , som inte är lika stark , och kan lättare chip eller gå sönder.

Genomskinligheten

Tandfasader har en nivå av genomskinlighet som gör att de ser mer naturliga . Bonding material är mer otydlig och , medan tänderna kan visas vit, kan en upp -nära titt avslöjar att onaturliga material har placerats i munnen .

Ansökan

Limning kan fyllas i på ett möte , under vilken tandläkaren formar , justerar , fäster , tätningar och trimmar sammansatta tillägg . Porslin laminat dock ta två till tre besök , eftersom en rad intryck måste tas och skickas till ett laboratorium där delar i porslin skapas och formas enligt specifikationerna.

Reparation och underhåll

Enligt Animated-Teeth. com kan limning sprickor repareras mycket lättare än avbrott i porslinsfasader , vilket kommer att kräva full ersättning . Även fasader är fläcktålig och tål mer aktivitet i munnen , medan kompositfyllningsmaterial inte är fläcktålig , och kräver att patienten vara försiktig och hela tiden medveten om dess närvaro .

Previous:nothing Next:Skillnaden mellan Kepsar & faner

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för dike mun
 • i Office behandling för att bli av med dålig andedräkt
 • arbetsuppgifter och ansvar i det dagliga jobbet med en tandläkare
 • kan parodontit vändas ?
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • känsliga tänder och käke smärta
 • hur man hittar en sedering tandläkare
 • hur man får vita tänder med billiga tandblekning
 • Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen
 • vad som väntar när du tar bort tandställning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com