vård efter visdom tänder avlägsnande

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-30
Ibland visdomständer tar för mycket plats i munnen . Om det inte finns tillräckligt med plats när visdomständerna komma in, kommer visdomständerna skjuta mot de andra tänderna och kan orsaka en hel del smärta . I detta fall kommer visdomständerna måste extraheras . Denna process kan också vara smärtsamt och kräver speciell vård och omsorg efteråt för att se till att patienten undviker infektion

. Kompress

Efter ingreppet kommer patienten att märka att en kompress är på plats över filtren. Dessa kuddar ska hållas på plats i minst en halvtimme , men kan hållas på plats längre om det behövs . När blödningen har avtagit eller slutat helt från utvinning poäng måste kompress tas bort och kasseras . Om blödningen inte upphör bör kompress bytas ut för färsk kuddar tills kuddar avlägsnas helt och kasseras . Undvik att tvätta kraftfullt munnen eller röra ömma områden .

Patienten skickas hem och använda is förpackningar på utsidan av käken där tänderna drogs ut för att minska svullnad .

Medicinering

De flesta patienter ordineras ett par dagar till ett värde av smärta medicinering efter avlägsnande av visdomständer . Detta är vanligtvis Hydrocodone eller Vicodin . Ta läkemedel som förskrivits av tandläkare .

medicinering bör bidra med smärtan och patienten kommer troligtvis uppleva anfall av extrem sömnighet under de första dagarna efter operationen . Patienten ska sova när hon känner sig trött och bör undvika alltför mycket aktivitet .

Blödning och infektion

En viss blödning är att vänta efter operationen . Bita ner på en fuktad tepåse i 30 minuter kan hjälpa till med kraftig blödning . Den tepåsar innehåller garvsyra , som kan hjälpa blodet bilda en propp och kan stoppa blödningen. Om blödningen inte slutar , kallar kirurgen . Kraftig blödning kan vara ett tecken på en infektion som kallas torr uttag, som kan fästas med medicinering på kliniken när förfarandet utförts.

Svullnad är normalt och bör förväntas . De flesta svullnad efter en visdomstand extraktion är inte något att vara oroliga .

Previous:nothing Next:vad man ska göra om du sväljer en tand implantat

Relaterade artiklar


 • hur man gör en tand stopp skada
 • visdomstand infektioner
 • hur budgeten reklam för en tandläkarpraktik
 • hur man tar hand om en tand bro
 • vad är skillnaden i en tand faner & limning ?
 • hur man kan bli av gula tänder
 • hur man älskar dina tänder i Santa Fe nm
 • hur man vitare tänder enkelt hemma
 • hur man limma på en tandbro
 • att röka efter att få din visdom tänder utdragna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com