Hur man sköter om proteser och deltoner

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-25
Nästan 25 procent av de vuxna äldre än 65 år har totalt tandlossning , enligt Akademi Periodontology . Och många fler har förlorat åtminstone några av sina tänder. Proteser och partiella proteser är löstagbara tandersättning alternativ för personer med saknade tänder . Det är viktigt att ta hand om proteser korrekt som felaktig användning eller försummelse kan orsaka tandköttsproblem , dålig andedräkt , tandproteser färgning eller dyra protes reparationskostnader

Denture ändringar

Var medveten om protes förändringar . Allas mun förändringar över tiden och proteser som en gång passar perfekt kan kännas lös efter ett tag . En justering för nya proteser förväntas , men om tandproteser eller deltonerna känns lös eller skaver och irriterar vissa områden av munnen , bör en tandläkare konsulteras för en justering eller återmontering . Felaktigt monterade tandprotes kan skada tandproteser , orsaka munsår eller leda till infektioner.

Skador

Leta efter skador . Proteser kan skadas eller gå sönder när de får tappas eller flis kan uppstå när bita i särskilt hårt livsmedel . Ta skadade proteser till din tandläkare för reparation som att försöka fixa dem hemma kan resultera i mer skada , vilket kan bli dyrt .

Proper tugga

Försök att tugga med båda sidor av munnen lika . Inte bara kommer denna praxis att hjälpa proteser vistelse anpassas , kan det skydda ben och tandkött från potentiella problem. Framtänderna på proteser är inte konstruerade för tugg och det är lämpligt att flytta mat till baksidan av proteser för slipning och tuggar . Det är också bäst att undvika hård klibbig mat som taffy eller karamell , eftersom de kan ansluta sig till proteser .

viloperioder

Ta bort proteser på natten för bättre munhälsan . During den inledande justeringen för nya proteser , kan en tandläkare råd att hålla dem i längre perioder , men tänk på att ta bort dem nattliga efter att vila tandköttet och eventuellt minska tuggummi krympning .

Rengöring

Ren proteser and partiella dagligen . Ta bort och borsta tandproteser en eller två gånger dagligen med hjälp av en tandborste och rengöringsmedel avsedda för tandproteser. Rengöringsmedel som kräver att blötlägga i tid kan bidra till att minska färgning , men proteser fortfarande kräver daglig rengöring med en tandborste för att avlägsna matrester och förhindra uppbyggnad . Undvik ångande eller rengöring proteser och deltonerna i varmt vatten eftersom de kan varp.

Lagra Proteser

Förvara proteser i vatten när de inte är slitna . När proteser alltför få torkade ut , de kan ändra form . Tabletter gjorts speciellt för att fräscha och bleka proteser kan placeras i vattnet innan lagring . En perfekt plats att hålla oanvända proteser är i en kopp görs för proteser , många av de koppar kommer med monterade lock för att förhindra att skräp kommer in i koppen och förebygga skador från utsläpp . Tala med en tandläkare innan blötläggning partiella proteser som har metallspännen som blötläggning kan missfärga metallen .

Previous:nothing Next:hur man ska förstå rotkanaler

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en tandläkare som specialiserat sig på HIV-patienter
 • hur man kan undvika fläckar på tänderna
 • Skillnaden mellan tandvård Kepsar & kronor
 • ortodontist vård för att borsta tänderna med hängslen
 • hur kan lysa dina tänder med peroxid
 • hur man vet när du behöver tandställning
 • hur lätta tänderna med hjälp av Rembrandt vitare eller andra blekning strips
 • effekten av tandställning
 • i Office behandling för att bli av med dålig andedräkt
 • tandvård rengöringsmetoder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com