Varför har vi mun vakter ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-29
Mouth vakter har en mängd olika användningsområden som kan delas in i sport och medicinska . Först används runt om i senare delen av 19th century , är de nu i stor utsträckning integrerats i många idrottsaktiviteter samt ett verktyg för tandhälsa

Historia

munnen vakter gjordes först i London av en tandläkare vid namn Woolf Krauze 1890. De var avsedda att skydda boxare som är benägna att skadade tänder och läppar . De blev antagen av olika idrottsorganisationer , skolor , och så småningom många professionella sporter som krävs utrustning för att skydda spelarna .

Typer av Mouth Guards

Den grundläggande munskydd är utformad för att skydda tänderna från påverkan som är gemensamma för sport och används i stor utsträckning på olika nivåer av konkurrensen. Förutom de grundläggande stil kan mun skydd utformas för att hantera bruxism ( tandgnissling ) , TMD ( en käkled-sjukdom ) , liksom tänder blekning . Den design och material som används beror på syftet med den munskydd .

Material

Dagens mun vakter är gjorda av olika material såsom eten vinylacetat (EVA ) , latex , akrylharts och polyuretan . Varje material har sina fördelar och nackdelar , men var och en kan manipuleras för olika tillämpningar som behövs .

Properties

Det finns några egenskaper munnen vakter som kan mätas på grund av de material som används och deras form . En fastighet är det stötdämpande förmåga . Andra exempel hårdhet , styvhet och draghållfasthet , och vattenabsorption. De egenskaper kommer att skilja de olika typerna av mun vakter och kommer att avgöra deras användning och syfte .

Nytta

Det utsedda använda mun vakter inom idrotten har resulterat i en betydande minskning av antalet tandskador . Dessutom har deras användning vid behandling av myriader tandsjukdomar gjort dem ett vanligt använt verktyg av ortodontister och tandläkare .

Previous:nothing Next:halitosis orsakas av post nasal drip

Relaterade artiklar


 • tandkronan tryck & smärta
 • hur man ansöker dentalvax på tandställning
 • hur lätta tänderna med hjälp av Rembrandt vitare eller andra blekning strips
 • hur du håller dina tänder vita och friska
 • hur man hittar en sedering tandläkare
 • maximalt skydd fas övningar för TMJ
 • Vilka är riskerna med tandimplantat ?
 • diy tandvård rengöring
 • Hur du tar hand om dina tänder i Santa Fe nm
 • fakta om dentala polymerer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com