Vilka är stegen i en dentala implantat ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-08
Tandimplantat är snabbt på att bli behandling av valet för tandersättning . Även broar kan leda till försämring av ben under tandköttet , och skador på intilliggande friska tänder , undviker ett tandimplantat sådana problem genom att sätta en konstgjord "root "( tandimplantat cylindern ) direkt i den övre eller undre käken ben . När ett objekt placeras direkt i ben , kallas det endosseous . Flera steg ingår i en dentala implantat

avvaktande

Efter en noggrann tandundersökning som bestämmer dentala implantat är rätt val , placering normalt kommer att ta från tre till nio månader . Mycket av denna tid kommer att spenderas väntar och helande från operation .

bentransplantat

Om ditt ben har försämrats på implantatstället , kommer din första steg vara en bentransplantation . En bit av ben från en annan del av kroppen kommer att transplanteras för att skapa en solid grund för implantat . Mindre ben ympning kan göras vid tidpunkten för implantatet , men för en mer omfattande transplantat kommer läkning måste följa , och kan ta sex till nio månader att bli kunna stödja ett implantat . Efter varje skede av kirurgi , är mat och dryck i allmänhet begränsade i flera dagar .

dagkirurgi

När ditt käkben är redo för implantat , kan operation planeras . Det kommer att ske i antingen ett sjukhus eller tandläkarens , men i båda fallen är dagkirurgi . Först en lokal eller generell anestesi eller lugnande medel kommer att tillämpas. Äta eller dricka i förväg får begränsas , vänd dig till läkare eller tandläkare

implantatet

Ett snitt skärs i tandköttet och hål borras i underkäken eller överkäken . Kirurgen nästa skär cylindern . Ett inlägg sticker ut från hålet , men på denna punkt , är den konstgjorda tanden ännu inte börjat tillämpas . Ibland kan en tillfällig protes monteras på stolpen . Detta bör tas bort nattetid för rengöring och sova .

Bone Säkringar med implantat

Medan läkning sker runt cylindern börjar avvaktande. Käkbenet verkligen växa in i implantatet inom två till sex månader . Det är viktigt att inte rusa detta steg som implantatet skall ge en solid grund för den protetiska tanden .

ytterligare operation

När helande har skett , kan ytterligare kirurgi behövas om din tandimplantat inte omfattade inlägget eller distans . Denna operation är dock mindre och görs oftast i tandläkarmottagning. Detta steg , om nödvändigt , kräver ytterligare två veckor att läka .

Prosthetic Tooth

När ditt implantat är klar för placering av en protes tand , kommer ett intryck av din mun och tänder göras . Detta intryck kommer att användas för att skapa en av två typer av protes : en flyttbar en eller ett fast en . För en avtagbar konstgjord tand , kommer en perfekt passande krona göras och monteras på en metallram . Denna ram kommer att knäppa på implantatet post och stanna säkert på plats . Det kan dock tas bort för reparation eller utbyte och daglig städning. Detta val är billigare än en permanent tandimplantat . En fast konstgjord tand är en permanent lösning ( vanligtvis varar 20 år eller mer ) . Det är fastskruvad eller cementeras på implantatet post , och kan inte tas bort för rengöring .

Previous:nothing Next:retainers vs vakter mun

Relaterade artiklar


 • visdomstand infektioner
 • hur man älskar dina tänder i Santa Fe nm
 • käke tand smärta
 • hur man försäkra sig mot dålig tandhälsa , rengöra tungan
 • homeopatiska medel för tandköttsinflammation
 • Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen
 • hur man bleka proteser natten
 • hur man gör en naturlig tand blekning behandling
 • hur man gör en tand stopp skada
 • hur man hittar en tandläkare som specialiserat sig på HIV-patienter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com