alternativ till tandkronor

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-03
När en tandläkare ger dig nyheter som du behöver en krona , är det rätt att undra om det är det enda alternativet . Många vill fördröja få kronan eller vill välja en billigare metod . Alternativa metoder kan fungera, men tyvärr kan resultaten endast kortsiktiga , enligt Martin S. Spiller , DMD

Vad är en tandkrona ?

kronan på tanden är den vita delen ovanför tandköttskanten . När din naturliga krona blir skämda , trasiga från slipning eller trauma eller om din naturliga krona är missfärgad eller felaktigt , kan din tandläkare rekommendera du får en tandkrona . Enligt Animerad-Teeth. com , är en tandkrona den enda teknik som helt täcker en tand . Av det skälet finns det inget perfekt motsvarar en tandkrona . Du har andra alternativ, även om de kan medföra en viss risk . Du måste diskutera grundligt dessa alternativ med din tandläkare innan beslut fattas .

Alternativ

Din första alternativet är att helt enkelt fördröja någon behandling. Även om du kanske kan komma undan med detta i vissa fall , om du redan har röta eller om din tand är bruten till där det är fångstmetoder mat och plack , kan du avsluta med ett mer allvarligt tillstånd att kronan skulle ha förhindrat . Du kan även förlora tanden helt om du dröjer .

Ett annat alternativ är att få ett andra utlåtande. En annan tandläkare kan ha en annan sorts kompetens eller en annan åsikt om du behöver en krona eller inte .

Du kanske kan söka vinna tid tanden , vilket innebär att du kan ha ett tillfälligt återinförande medan du väntar för en bättre tid att ha kronan arbete .

Ibland väljer en fyllning i stället för en krona . Enligt Animerad-Teeth. com , fungerar detta bra för vissa människor , men dock denna lösning inte hindra dig från att eventuellt skulle behöva en krona senare . Om en stor del av din tand behov att fylla , är en bättre lösning brukar kronan . Tandfyllningar inte ger dig samma typ av skydd som gör kronor . Dessutom , om fyllningen är för stort kan det leda till tanden att bryta , vilket gör den oersättlig .

Det finns alltid möjlighet att extrahera tanden . Detta är oftast ett mycket dåligt val , enligt Animerad-Teeth. com . De förklarar att när du drar en tand , de angränsande tänderna tenderar att flytta sig. Detta resulterar i en förskjutning av dina tänder , vilket kan leda till tugga svårigheter eller käken problem . Du kan sätta in en konstgjord ersättning tand , men kommer detta att kosta dig mer än tandkrona .

Previous:nothing Next:diy tandvård rengöring

Relaterade artiklar


 • typer av mänskliga tänder
 • påverkat visdomstand symtom
 • olika saker de lägger på tandställning för överbett
 • Vad är krokar på ortodontisk hängslen för?
 • hem rättsmedel för dike mun
 • botemedel mot sprickor i tungan
 • ultraljud tandvård rengöring
 • hur man väljer rätt tandborste för ditt barn , barn och äldre barn
 • hur du tar bort tand limma själv
 • hur man får hängslen till ett nedsatt pris
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com