eftervård för omedelbar proteser

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-05
Omedelbar proteser är helt eller delvis tandprotes som infogas omedelbart efter avlägsnandet av dina naturliga tänder. Dina proteser är som ett plåster , eftersom de kommer att skydda vävnaderna i tandköttet och minska blödning som är vanligt efter tänder dras . Det är mycket viktigt att vårda munnen omedelbart efter utvinning av dina tänder och placering av proteser

de första dagarna

Tandläkaren kommer att råda dig att lämna dina proteser i de första 24 timmarna efter de införts . Detta kommer att kontrollera blödningar , och det bör leda till en minimal mängd av obehag . Du bör räkna med viss svullnad . Tillämpa en kylklamp till din käke i 15 minuter och slå på den bör sakta minska svullnaden. Läkaren kommer att ordinera Tylenol eller en smärta piller som hjälper dig att hantera smärtan du kommer att uppleva . Efter den första dagen , kan du börja att ta bort proteser fyra eller fem gånger om dagen och skölja munnen med varmt saltvatten . Gör detta konsekvent under den första veckan , och sedan göra det dagligen så länge du känner behov .

de första två veckorna efter att de omedelbara Proteser

Tandläkaren kommer att låta dig veta om det fanns suturer placeras i tandköttet . De kommer att lösa på egen hand , eller tandläkaren kommer att få dig tillbaka i ungefär en vecka att ta bort dem åt dig . Du bör äta mjuk mat bara för den första veckan , och sedan gradvis äta annan mat när du bestämmer vad din mun kan hantera . Du bör också ta upp till 1000 mg C-vitamin varje dag under de första en till två veckor . Detta kommer att främja och hjälpa läkningen av munnen . Undvik rökning i 48 timmar , och hålla tungan borta från uttag och stygn tills munnen är läkt .

vänja till din nya Proteser

Ny proteser är obekväma för de första veckorna . Det kan ta ganska lång tid att vänja sig äta med din nya proteser . En protes lim kan behövas för att hjälpa till att hålla dina proteser på plats . Om du upptäcker att du har ont i fläckar på tandköttet , kontakta din tandläkare så hon kan ta hand om det direkt . Dina proteser kommer att känna stora och skrymmande tills tandköttet läka och lätt krympa . Tandläkaren kommer reline dina proteser efter tandköttet läkt , i själva verket kan du ha dem fodrade flera gånger tills de är en bra passform . Healing från extraktioner tar upp till 18 månader att läka helt.

Previous:nothing Next:hur man använder ingefära för tandvärk

Relaterade artiklar


 • hur man vitare tänder över en natt
 • hur är dentala faner bort ?
 • Tips för visdom tandutdragning
 • mekaniska krav på tandimplantat
 • hur man väljer en tandläkare du kan lita på
 • eftervård för omedelbar proteser
 • naturlig tand smärtlindring
 • vad är kronisk apikal parodontit ?
 • eftervård för visdomständer borttagning
 • Vad gör man om barnet börjar besöka tandläkaren sent
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com