hem rättsmedel för tandköttsproblem

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-02
Svullet och inflammerat tandkött kan vara symtom på tandköttsinflammation eller parodontit . Gum problem kan vara smärtsamt och hindra din förmåga att äta och sova . Innan du söker behandling från en tandläkare , kan du hitta lättnad med några enkla huskurer . Alltid söka behandling från en tandläkare när ditt tandkött är inflammerade . Parodontit leder till tandlossning om den inte behandlas

Du behöver : .
tand skrapa
Tandborste .
Tandkräm.
Munvatten .
Floss .

Sköljning

Använd en tesked salt i ett glas med varmt vatten som sköljer för ditt tandkött och tänder . Salt hjälper till att dra ut infektioner i tandköttet eller tand och lugnar inflammerat tandkött .
Peroxid är en annan åtgärd för tandköttsinflammation som du kan prova för din ömma tandkött . Använd ett halvt glas peroxid med ett halvt glas vatten . Väteperoxid dödar de bakterier som orsakar en tandköttsinflammation .
Tillsätt några droppar pepparmynta olja till ett glas vatten för att minska inflammation . Peppermint olja är en sammandragande , vilket kommer att krympa tandköttet .
Använd dessa sköljningar för att minska inflammationen i tandköttet och lindra smärtan . När tandköttet har återgått till normal storlek , försvinner smärtan vanligen också .

Smärta

Använd en kylklamp i ansiktet i det område där tandköttet är inflammerade och smärtsam . Denna behandling kommer att lindra smärtan medan du väntar på en tandläkartid .
Använd bergamottolja direkt på det drabbade området eller läggas till vatten för en mun skölj . Bergamott används inom örtmedicinen som en antiseptisk och kan behandla en rad olika tuggummi sår .
Du kan också ansöka kryddnejlikeolja direkt på din ömma tandkött . Kryddnejlika är en vanlig ingrediens i tand sköljningar . Tepåsar direkt på ont i tandköttet kommer att släppa garvsyra som kan lindra smärta och ge en antiseptisk på samma gång .
Använd inte aspirin direkt till din ömma tandkött . Detta kan orsaka att tandköttet skadas ytterligare .

Livsstil

hålla munnen fri från plack att undvika tandköttsproblem . Plack är det ämne som bildas på tänderna varje dag . Den består av bakterier och slem . När placken inte tas bort regelbundet , leder det till en infektion i tänder och tandkött. Du bör borsta och tandtråd efter varje måltid för att undvika tandköttsproblem .
besöka tandläkaren för regelbundna kontroller . Gum sjukdom kan finnas i munnen innan du känner ett symptom . En tandläkare kan upptäcka förekomsten av sjukdomar i tandköttet under en kontroll . Du kan behandla ett tuggummi sjukdom i ett tidigt skede mycket lättare än i senare skeden .

Previous:nothing Next:hur man stänger tuggummi luckor

Relaterade artiklar


 • hur man hittar ett implantat tandläkare
 • hur man lär barn att borsta tänderna
 • eftervård av visdomständer avlägsnande
 • hem rättsmedel för tandköttet smärta
 • botemedel mot sprickor i tungan
 • hur man gurgla efter visdom tänder avlägsnande
 • hur man ska behandla kräfta öm eller lägre tuggummi smärta
 • säkerhet för att avlägsna kvicksilver fyllningar
 • hur man kan förhindra att få Cankerskav
 • hur man väljer rätt tandborste för ditt barn , barn och äldre barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com