hur man ska förstå rotkanaler

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-24
Utsikterna till en rotfyllning kan sätta skräck i nästan vem som helst hjärta . Lyckligtvis har tandvård blivit mer avancerade med åren och rotfyllning är vanligtvis en smärtfri och enkel procedur . Förstå en rotfyllning , speciellt syfte och mål med rotfyllning terapi , kan gå långt i att göra förfarandet mindre skrämmande och gör att patienten känner sig mer bekväm och avslappnad i tandläkarstolen
1 .
Förstå syftet med en rotfyllning . Rotfyllningar är tandingrepp för att spara och reparera skämd eller infekterade tänder . I en rotfyllning , är nerven och massa av den skadade tanden rensas ut och förseglas . Utan sådan behandling , kan en skadad tand blir infekterade och abscessed , orsakar smärta och till och med benförlust . En rotfyllning kan du hålla tanden och undvika kostsamma extraktioner eller tandimplantat .
2 .
känna till tecken att en rotfyllning behövs . Tecken på att du kan behöva en rotfyllning inkluderar svår tandvärk på tugga , känslighet för värme eller kyla , dov smärta , svullnad runt tanden eller mörkfärgning av tanden . Endast en tandläkare eller endodontist kan avgöra om en rotfyllning behövs . Men förstå och känna igen dessa tecken på ett tidigt stadium kan undvika smärta , abscess och infektion .
3 .
Gå över förfarandet med din tandläkare . Att lindra ditt sinne och förstå processen av en rotfyllning , tala med din tandläkare . Din tandläkare kan beskriva det förfarande rotkanalen i detalj med hjälp av modeller eller ritningar , och kan svara på eventuella frågor eller funderingar du kan ha . Beroende på svårigheten att rotkanalen kan din tandläkare hänvisa dig till en endodontist för rotbehandling . En rotfyllning kan ta en till tre behandlingar till fullo försegla och återställa tanden .
4 .
Diskutera några frågor eller funderingar med tandvårdspersonalen . En av de viktigaste frågorna många människor har när det gäller rotfyllningar är smärta . Men med de senaste framstegen inom tandvården och användningen av anestesi , tycker de flesta patienter inte rotfyllningar någon mer smärtsamt än att ha en tand fylld . De flesta människor behöver bara aspirin eller ibuprofen för eventuella obehag och kan återgå till normala aktiviteter inom en dag eller två efter att ha rotkanalen .
5 .
inser fördelarna . Enligt American Dental Association , rotfyllningar har över ett 95-procentigt framgång . Rotfyllningar att du kan hålla din tand , lindra pågående smärta och känslighet , samt förebygga och reparera eventuella förlust av benmassa som kan uppstå om en skadad tand går obehandlade . Rotfyllningar är ett prioriterat alternativ till utvinning sedan extraktioner kan leda till en eventuell förskjutning av tänder och problem bett .


Previous:nothing Next:hur man ska behandla överdriven muntorrhet

Relaterade artiklar


 • känsliga tänder och käke smärta
 • Hur gammal bör barnen vara att få hängslen för tänderna ?
 • Vilka är stegen i en dentala implantat ?
 • hur man lär barn att borsta tänderna
 • hur man ska behandla morgon muntorrhet
 • eftervård för omedelbar proteser
 • sjukdomar som orsakar dålig andedräkt
 • hur man gör ett munvatten mot dålig andedräkt
 • hur man använder tänderna vitare kit
 • hur man får vitare tänder lätt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com