hur till återvinna från tandköttet graf kirurgi

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-04
Gum ympkvistar är ett vanligt parodontal kirurgi förfarande används för att behandla ett antal villkor såsom vikande tuggummi linjer , tand känslighet och tand nötning . Gum läkningstiden beror på storleken på transplantat och mycket vävnad tas från gommen . I allmänhet är fullständig läkning ses mellan fyra till sex veckor efter operationen. God vård och hygien är ytterst viktigt för att snabbt återhämta sig från tandköttet pass-kirurgi . De första 48 timmarna är de mest avgörande
1 .
Använd inte is . Efter tuggummi -pass-kirurgi , kommer du att uppleva några svullnad och blåmärken i området . Detta är normalt. Även is är i allmänhet bra att minska svullnad och inflammation , är det inte rekommenderas i fråga om tandköttet pass-kirurgi återvinning , eftersom den torra isen kan hålla sig till transplantat området och få den att röra sig . Ta en over- the- counter antiinflammatoriska istället .
2 .
Skölj med varmt vatten och salt . Havssalt är bäst , men bordsalt kommer också att bidra till att påskynda läkning och förhindra infektion. Blanda en kopp ljummet vatten med en tesked salt och gurgla tre gånger om dagen i minst två veckor efter ingreppet. Se till att sus mycket försiktigt de första dagarna för att undvika att flytta transplantat .
3 .
Ät mjuk mat under den första veckan efter tuggummi -pass-kirurgi . Soppor , mosade grönsaker och fisk är bra alternativ . Havregryn , gröt , och mjuka frukter som bananer är också bra . Undvik krispigt mat eller annat som kan ha skarpa kanter som flis , krispigt spannmål och cookies . Dricka grönt te mellan måltiderna rekommenderas också-det bidrar till att minska inflammation . Se till att äta en hälsosam kost hela din återhämtning för att hålla ditt immunförsvar starkt och undvika infektion.
4 .
Undvik ansträngande aktivitet för de första 48 timmarna . Lyft inte tunga föremål eller utföra fysiskt krävande aktiviteter som kan orsaka blödningar i området och fördröja läkningen . Få tillräckligt med sömn för att inte beskatta ditt immunförsvar och bjuda infektion .
5 .
Underhåll munhygien . Din parodontolog ger dig tydliga instruktioner om hur man får de bästa postoperativa resultat . I allmänhet är de första 12 timmarna efter ingreppet kommer du inte borstar tänderna alls och använder en over- the- counter munvatten eller en som du fått av din parodontolog . När du är tillbaka att borsta , vara mycket noga med att undvika ympa området .
6 .
Sluta röka . En av de viktigaste sakerna som behövs för ett tuggummi graft att framgångsrikt förena sitt nya läge är en hälsosam blodförsörjning. Rökning begränsar blodflödet till vävnaden , vilket leder till förseningar och till och med kan försämra läkning , vilket gör förfarandet ett misslyckande . Rök inte om du vill att tandköttet pass-kirurgi vara en framgång .


Previous:nothing Next:hur du tar bort gula fläckar från akryl på proteser

Relaterade artiklar


 • arbetsuppgifter av en tandläkare
 • olja av oregano och ilningar i tänderna
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • hur man vitare tänder över en natt
 • biverkningar av muntorrhet
 • tandläkare vs parodontolog
 • hur dra nytta av tandvårdsturism
 • hur man får tandvård hjälp för billiga
 • hur i blöt partiella proteser natten
 • hur man lär barn att borsta tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com