ingredienser i tand cement

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-06
Tandcement har en mängd olika användningsområden och egenskaper , på vilket American Dental Association och International Standards Organization har klassificerat dem . Typ I cement anses cementering agenter , som har ett gjutet restaurering (till exempel en krona, bro eller faner ) för att en tand . Typ II cement används för att återställa tänderna . Typ III cement-kallade liners och baser-är placerade i en kavitetspreparation , enligt

" Torres och Ehrlich Modern Dental Assisting . " . Glasjonomercement

glasjonomercement kan användas för att fästa metall restaureringar och fästen som används i hängslen till tänderna . Den kan levereras i flaskor av pulver och vätska , som blandas på en glasplatta eller papper pad med en slickepott . Vätskan i glasjonomercement innehåller itaconic , vinsyra , maleinsyra och vatten . Pulvret innehåller zinkoxid , aluminiumoxid och kalcium . Fluor, vilket bidrar till att förhindra karies , långsamt frigörs från detta pulver på grund av sin speciella kombination av glas , keramiska partiklar och en glasartad matris .

kompositfyllningsmaterial Cement

kompositfyllningsmaterial cement kan användas för att fästa keramik eller plast inlays och onlays ( som är hålighet restaureringar ) , skalfasader eller restaureringar metall tand-och även kan användas för band och fästen i hängslen . Kompositfyllningsmaterial cement har egenskaper som liknar sammansatta harts, som är tand-färgade material som används till fyllningar . Komposit hartser innehåller kvarts ( en hård bergartsbildande mineral ) , glas , kvarts ( en vit färglös kristallin förening ) och färgämnen . kan

Zinkoxid-eugenol Cement

Zinkoxid-eugenol cement användas för att tillfälligt eller permanent cement gjutna restaurering eller apparater . Vätskan i zinkoxid-eugenol cement ( även kallad ZOE cement ) innehåller eugenol , vatten , ättiksyra , zinkacetat och kalciumklorid . Pulvret har zinkoxid , magnesiumoxid och kiseldioxid . Den eugenol i vätskan har en lugnande effekt på massa (den del av roten --- som är den del av tanden inbäddad i käkbenet --- som innehåller nerver och blodkärl ) . Det är därför ZOE cement är att föredra för patienter som kan ha ilningar i tänderna efter en hålighet fyllning .

temporära fyllningar material ( eller IRM ) är en förstärkt ZOE komposition med förbättrad styrka , och det kan användas för att återställa barnens tänder , för reparativ nödsituationer eller som del av ett program för att hantera hålrum .

polycarboxylate Cement

polycarboxylate cement kan användas för att permanent fästa kasta restaureringar , rostfritt stål kronor och band för hängslen . Vätskan i polycarboxylate cement består av polyakrylsyra itaconic syra , maleinsyra , vinsyra och vatten . Pulvret består av zinkoxid . Den cement , som Zoe, är lugnande för massa . Det är också mindre irriterande för massa än zinkfosfat cement .

zinkfosfat Cement

zinkfosfat cement kan användas för att permanent cement kronor, inlägg , onlays och broar . Zinkfosfat cement också kan användas i djup hålighet fyllningar . Den flytande omfattar 50 procent fosforsyra i vatten, tillsammans med aluminium fosfat och salter zink kontrollera dess surhet . Pulvret har 90 oxid procent zink och 10 procent magnesiumoxid . Den fosforsyra kan irritera massa när den används i en hålighet beredning . Av denna anledning måste ett annat material placeras under den ( till exempel en liner , sealer eller desensitizer ) .

Previous:nothing Next:hur man kan jämföra olika typer av hängslen för tänderna

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort tand limma själv
 • hur man sköter om en bruten käke
 • tandvård lumineers vs veeners
 • tonsillolit avhjälpa
 • hur man kan bli av munsår på tungan
 • hur man vitare tänder över en natt
 • hur man rengör och behandla dental
 • sedering tandvård information
 • Vilka är de kemikalier som används i dentala cement ?
 • skäl för att få proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com