lättnad för svullet tandkött

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-26
Svullet tandkött kan orsakas av ett antal irriterande ämnen från tandköttssjukdomar till mindre skadliga orsaker som känslighet för munvatten eller en viss mat . Oavsett orsaken är det viktigt att hitta lindring för svullet tandkött eftersom villkoret åtföljs ofta av ömhet eller smärta . Det finns några alternativ som är väl värd att prova , men det är viktigt att komma ihåg att om tuggummi svullnad förekommer regelbundet , kan den bästa medicinen i själva verket vara ett besök till en tandläkare

Du behöver : .
Varmt vatten .
Cup.
Val-Clean Koncentrerad Denture Cleaner .
Sonic protes renare .

Förebyggande

Förhindra svullet tandkött genom att undvika irriterande gillar munvatten med alkohol i dem . Även om de hjälper döda bakterier och fräscha andedräkt , kan de vara för stark för dem med känsligt tandkött . Istället väljer ett munvatten eller skölj som är märkt alkoholfri

Borsta tänderna så ofta som möjligt . särskilt efter måltiderna . Små bitar av mat , och även små bitar av örter eller kryddor kan fastna precis under tandköttet . Om inte borstas bort omedelbart , kan de orsaka att tandköttet svälla eller ens bli infekterade .

naturliga alternativ

Flera naturliga örter inklusive echinacea , hagtorn bär , gyllene sigill , tea tree olja och kryddnejlikeolja kan alla hjälpa till att ge lättnad för svullet tandkött .

Echinacea har varit känt för att döda bakterier och förhindra infektion , och finns på hälsokost butiker i kapselform . Hagtorn bär bidrar till att stärka och dra åt tandköttet , vilket kan leda till allmänt friskare tandkött . Kryddnejlika olja eller tea tree-olja kan ge omedelbar tillfällig lättnad för ömhet i samband med svullet tandkött . När den appliceras på en tandborste eller direkt till tandköttet , kan oljan först skapa en stickande känsla , men detta bör följas av lite lugnande av irritation . Tea tree olja har också egenskaper som hjälper till att döda bakterier och förhindra infektion . Golden Seal har egenskaper känd för att ha dödat den typ av bakterier som oftast förknippas med sjukdomar i tandköttet.

OTC Fixar

Det finns ett antal produkter tillgängliga över disk läkemedel som kommer att ge lindring för svullet tandkött . Salvor som Orajel och Anbesol kan gnuggas direkt på tandköttet . Förutom att bidra till att minska svullnaden , ger de en mild bedövningsmedel som tillfälligt lindrar smärtan . Dessa är dock snabb och mycket tillfälliga korrigeringar som bör följas upp med ett besök hos tandläkaren om frågan om svullet tandkött kvarstår .

Previous:nothing Next:lindring av smärta i parodontal vävnad

Relaterade artiklar


 • hur man förhandlar med tandläkaren
 • kan faner justeras i längd ?
 • hur att få bra tandvård om oförsäkrade
 • hur man ska behandla kräfta öm framgångsrikt
 • vad är skillnaden i en tand faner & limning ?
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • hur budgeten reklam för en tandläkarpraktik
 • vård för tandreglering hängslen
 • abscessed tand & trigeminusnerven smärta
 • naturlig tand smärtlindring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com