lindring av smärta i parodontal vävnad

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-25
Gum smärta kan vara extremt obehagligt . Svullnad , blödning , ömhet och klåda i tandköttet , eller parodontala vävnad , är alla symptom på parodontit . Detta inträffar på grund av dålig munhygien under barndomen , men symtomen vanligtvis visas under vuxna år . Tandlossning , även kallad tandköttsproblem, kan också uppstå helt enkelt på grund av dålig hygien i vuxen ålder . Detta är sjukdom som kan förebyggas , men om de kända förebyggande metoder inte används , tandlossning drabbade är oftast desperata att hitta lindring från smärta i parodontal vävnad .

självförvaltning av den parodontala Pain

Om en person har symptom på parodontit , det finns behandlingar som ger första lindring från smärta . Tandtråd regelbundet kan faktiskt bidra till att stärka tandköttet , vilket bidrar smärtan avta . Borsta tänderna med en av de okänsliggöra tandkrämer på marknaden kommer att lindra smärtan under borstningen . Använda ett över disk smärtstillande kan minska tuggummi smärta betydligt . Om ingen av dessa alternativ minskar smärtan , blir ett besök hos tandläkaren nödvändigt . För smärta som är något mindre , kan en tandläkare ordinera smärtstillande eller en muntlig skölj som hjälper till att minimera obehaget .

tjänstgörande behandling för smärtan

Ibland smärta tandlossning blir så betydande att en tandläkare ingripande är krävs . Om sjukdomen är i ett tidigt skede , kan en tandläkare behandling minskar smärta och bota sjukdomen . Tandläkaren gör detta med en behandling som kallas scaling och root hyvling , som stänger " fickor " i tandköttet orsakar parodontala vävnaden smärta . Ibland måste tandläkaren att sätta ett läkemedel i en ficka efter skalning och hyvling för att ytterligare minimera slätten .

kirurgiska ingrepp för att Pain

I vissa fall är skalning och rot hyvling inte tillräckligt för att behandla tandlossning , och patienter lider fortfarande av smärtan . Med dessa patienter är operation nödvändig. Under operation , kommer en tandläkare bort faktiskt den vävnad som är svullet och orsakar smärta . Genom att ta bort vävnad tandsten bort och rötterna repareras så att skadade tandkött ordentligt kan bifoga igen . Dessutom är det ibland nödvändigt för tandläkaren att slutföra ett förfarande som hjälper till att reparera ben som drabbats av tandlossning . Även denna operation görs för att minimera smärta på lång sikt kommer det att finnas smärta som uppstår i den parodontala vävnaden efter operationen. Tandläkaren sannolikt kommer att ge medicin och en mun skölj för att minimera smärtan efter operationen.

Sammanfattning

Parodontit är en mycket vanlig sjukdom hos vuxna över hela världen. Medan en sjukdom som kan förebyggas samt en behandlingsbar en , är smärtan i parodontala vävnader som följer med sjukdomen extremt obehagligt . När i mindre stadier av sjukdomen , det finns behandlingar som kan göras hemma för att minimera smärta . Kommer dock sant lindring från smärta kommer från i-kontoret behandlingar av en tandläkare eller muntlig kirurg , som slutligen kan bota sjukdomen .

Previous:nothing Next:hur man gör tandkräm med pepparmynta olja

Relaterade artiklar


 • kronisk parodontit behandling
 • Hur gammal bör barnen vara att få hängslen för tänderna ?
 • hur man hittar prisvärda tandimplantat
 • tips för att kontrollera svullnad efter visdomständerna avlägsnande
 • homeopatiska medel för tandköttsinflammation
 • vård för tandreglering hängslen
 • hur man håller en lägre protesen i
 • hur man hittar ett implantat tandläkare
 • vad som väntar när du tar bort tandställning
 • Förfarandet för porslin tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com