maximalt skydd fas övningar för TMJ

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-13
Käklederna , eller TMJs , är de leder som ansluter underkäken till skallen , med utrymme för rörelseomfång inblandade i tugga , prata och annars öppna munnen . Fogarna är placerade på vardera sidan av ansiktet , precis framför öronen , och kan kännas när du knyter ihop tänderna . Den TMJ är en mycket komplicerad gemensam , och det kan vara mycket smärtsamt och obehagligt om det blir skadad

Överanvändning

Det första steget för att förebygga en skada på TMJ är att undvika överanvändning eller anstränga leden. Detta innebär att hålla extremt segt eller krispigt mat , tugga stora mängder av gummi eller öppna munnen för stort när man äter mat eller gäspningar . Detta är att se till att varje komponent håller sig på plats medan den gemensamma flyttar inom ordinarie utbud av rörelse . Det kan också vara till hjälp att utveckla vana att stödja din käke med handen när gäspar eller öppnar din mun av någon annan anledning .

Support Övningar

Det finns flera övningar som kan göras för att avhjälpa smärta i samband med TMJ skada . Till att börja sitta i en stol med hög rygg vila , hålla munnen stängd , men inte tätt knuten . Använda utrymmet mellan pekfingret och tummen , placera pekfingret och tumme på vardera sida av ansiktet och trycker på hakan inåt så att huvudet är stabiliserats. Låt din mun för att öppna något, så att nedre delen av tänder som om de rör sig bakåt , sedan låta tänderna och käken att flytta tillbaka till den ursprungliga positionen . Upprepa denna övning upp till fem gånger varje dag.

En andra övning är ganska lik den första , med undantag för i stället för att trycka på käken bakåt , håller du tänderna något åtskilda och tryck försiktigt käken framåt . Håll positionen i några sekunder , sedan försiktigt in i käken tillbaka till utgångsläget . Se till att du använder ditt pekfinger och tumme för att stödja käken när man gör båda övningarna .

andra övningar

En annan motion stärker rörelseomfång i käkleden , men bör ske mycket långsamt och försiktigt. Börja med munnen lätt stängd och tungspetsen placerad precis bakom den främre raden av tänder . Sedan sakta glida spetsen på tungan bakåt längs gommen tills du når den mjuka gommen i munnen . Slutligen , sakta börjar öppna munnen samtidigt som tungan på den mjuka gommen . När du börjar känna tungan dra bort från gommen , sluta . Håll din mun i den positionen i några sekunder , och sedan slappna av. Upprepa denna övning kanske två gånger i början .

Previous:nothing Next:ortodontist vård för att borsta tänderna med hängslen

Relaterade artiklar


 • hur man limma på en tandbro
 • hur man får vitare tänder lätt
 • symptom på tandköttsproblem
 • hur man får tandvård hjälp för billiga
 • användningsområden för oral antiseptiska
 • Definitionen av bruxism
 • vad är skillnaden mellan limning och fasader ?
 • arbetsuppgifter och ansvar i det dagliga jobbet med en tandläkare
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • i Office behandling för att bli av med dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com