naturliga sätt att stoppa bruxism

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-22
Bruxism är den medicinska termen för slipning av tänderna , särskilt under sömn . Även om det inte låter allt det allvarliga , om den inte behandlas , bruxism kan leda till ont i käkarna , flisas tänder , earaches , benskador och en oförmåga att öppna och stänga munnen ordentligt . I många tillfällen är anfall av bruxism orsakas av stress , men det kan orsakas av ett antal andra situationer eller förhållanden. Lyckligtvis finns det ett antal saker du kan göra för att lindra behovet av att gnissla

unclench

Fokusera på dina tänder under dagtid . Om du befinner dig knyta dina käkar eller gnisslar tänderna på din vakna tid , tvinga dig själv att slappna av bita . Håll din mun i en viloläge genom att placera spetsen på din tunga mellan dina framtänder . Detta gör att du hålla dina läppar tillsammans , men hålla tänderna lätt isär , vilket minskar tendensen att bita ner och komprimera käkmusklerna .

Relax

Lär dig att slappna av. Stress tenderar att öka frekvensen och varaktigheten av bruxism , så gör vad du kan för att minska mängden spänning i ditt liv . Använd djupandning , yoga eller meditation varje natt för att hjälpa dig att varva ner eller ta en lång varmavdunstning i badkaret för att minska muskelspänningar . Skär ner på koffein och raffinerat socker intaget också, eftersom detta kan bidra till att undvika rusar energi följt av ohälsosam krascher som kemiskt framkallade glans avtar .

använda värme

Placera en tvättlapp under varmt vatten, vrider ut överflödigt och sedan placera den varma , fuktiga trasan mot käken . Värmen kommer att hjälpa musklerna att slappna av . Dessutom förbättrar den värmande som trasan cirkulationen i området , som kan minska inflammation och de efterföljande obehag det orsakar . Applicera så ofta du vill .

munnen vakter

Använd en mun vakt över natten . Säljs i både apotek och sportartiklar butiker , är dessa billiga plast anordningar som placeras i munnen för att skydda tänderna . De finns i en mängd olika stilar , så om den första du försöker inte fungerar för dig , kassera den och prova en annan . Du kommer så småningom att hitta en modell du är bekväm med . Alternativt kan du ha en skräddarsydd för dina tänder av en lokal tandläkare , även om det tenderar att kosta lite mer .

Previous:nothing Next:övningar för TMJ mandabal

Relaterade artiklar


 • gula tänder hos barn
 • säkerhet för att avlägsna kvicksilver fyllningar
 • tandröta hem åtgärda
 • vård efter visdom tänder avlägsnande
 • tandvård lumineers vs veeners
 • hur man ska behandla förstorad smaklökar
 • hur man sköter om en bruten käke
 • Definitionen av bruxism
 • olja av oregano och ilningar i tänderna
 • arbetsuppgifter och ansvar i det dagliga jobbet med en tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com