tandröta hem åtgärda

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-04
Tandröta uppstår när bakterier i munnen bilda syra som fräter på tanden . Obehandlad karies kan bli mycket smärtsamt och kan leda till en infektion eller ens tandlossning . Medan du behöver besöka en tandläkare för att rätta till karies , finns det några huskurer som du kan använda för att lindra smärtan för karies

Om Decay

Hål i tänderna orsakas av bakterier och mat . Ett vanligt ämne som finns i munnen kallas plack , som innehåller bakterier . Dessa bakterier bildar syror genom att mata ut sockret i den mat du äter . Dessa syror attack tanden så tidigt som 20 minuter efter maten. Dessa syror kommer att förstöra tanden efter en tid , vilket leder till karies . Symptomen för karies består vanligen av en tandvärk som ger dig skarp stickande smärtor i munnen .

Du måste besöka en tandläkare för att korrigera ett ruttnande tand . Tandläkaren kommer att fylla hålrummet i tanden . Om sönderfallet är något allvarligt , måste du få en krona för tanden. Andra extrema fall kan vara en rotfyllning eller utdragning av tand .

Huskurer

Det finns många huskurer som kan användas för karies smärta eller lätta tandvärk .

Ta en vitlöksklyfta blandad med en liten mängd av bergsalt och placera den på den drabbade tanden . Detta bidrar till att lindra smärta och ibland bli av med det helt och hållet .

Placera en liten bit lök på den drabbade tanden för att lindra tandvärk . Det sägs också att tugga på en rå lök i tre minuter kan döda alla bakterier i munnen .

Använd saften från vetegräs för att göra ett munvatten att bli av med tandvärk . Även tugga på vetegräs har varit kända för att ta bort gifter som finns i tandköttet .

Blanda en halv tesked salt i ett glas med varmt vatten . Skölj munnen med denna blandning med några timmars mellanrum för att hjälpa till med smärtan av karies .

En vanlig ingrediens att använda är is . Placera en påse med isbitar i ansiktet i det område där munnen gör ont . Detta kommer att bedöva området , vilket ger dig tillfällig smärtlindring .

Du kan också prova att hälla några droppar vaniljextrakt på tanden för att lindra smärtan .

Ta en bomullstuss och dränk den i konjak . Placera den mot ett hålrum för att döva smärtan .

Applicera kryddnejlikeolja till det drabbade området. Om du inte har kryddnejlika olja, slipa en klyfta till pulver och tillämpa denna till området för att lindra smärta symptom .

Om dina symtom inte förbättras eller blir värre , är det viktigt att du besöker din tandläkare för omedelbar läkarvård innan karies fortskrider eller förvandlas till en infektion .

Previous:nothing Next:hur till återvinna från tandköttet graf kirurgi

Relaterade artiklar


 • hur man stänger tuggummi luckor
 • hur man borsta tänderna som en tandläkare
 • kan faner fixa roteras tänder ?
 • hur man väljer en tandläkare du kan lita på
 • hur man kan uppnå vitare tänder
 • arbetsuppgifter av en tandläkare
 • kan faner justeras i längd ?
 • Så skärmar vitlök andedräkt
 • hur man får hängslen till ett nedsatt pris
 • typer av mänskliga tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com