Vilka är de behandlingar för stelkramp TMJ ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-08
Käkleden ( TMJ ) dysfunktion är ett smärtsamt tillstånd i käken, och är ofta kallas stelkramp . Medan stelkramp är ett smärtsamt tillstånd i käken , det kan också påverka hela nervsystemet och får inte lämnas obehandlade . Symtom på stelkramp omfattar allt från en ihållande huvudvärk eller tandvärk utan hålrum , till yrsel , illamående och ett klickande ljud när öppna och stänga munnen

Behandling Alternativ

Behandlingar för stelkramp TMJ kan omfatta studiebesök till kiropraktor eller tandläkaren , transkutan elektrisk nerv Stimulator (TENS ) terapi och TMJ övningar .

Chiropractic

Även TMJ kan orsakas av stress eller en skev bita , kan det också bero på en olycka eller skada . När det gäller stelkramp på grund av en bilolycka eller annan skada , kan kiropraktik vara ett behandlingsalternativ. När du blir skadad i en olycka , kan din ryggrad , kotor och nacke kastas ur läge . I vissa fall kan en kiropraktisk justering anpassa allting och förbättra stelkramp skick .

Tandläkare

I många fall av stelkramp , har den enskilde ett dåligt bett som orsakar käkleden dysfunktion och smärta i samband med det . Tandläkare kan använda en rad behandling strategier, inklusive med en mjuk dekompression apparat att få patienten att slappna av hennes käke , använder munnen vakter för natten tänder slipning , och i sällsynta och extrema fall , kirurgi .

TENS

En TENS-apparat är ett instrument som innehåller elektroder som placeras på huden i närheten av TMJ lederna . Enheten passerar en liten , pulserande ström genom elektroderna , skapa käk-muskelstimulering som i sin tur gör att lederna att dekomprimera och så småningom musklerna att slappna av .

TMJ övningar

Syftet bakom TMJ övningar är att återupprätta-lära sig att öppna och stänga din käke korrekt , sätta mindre press på det "goda " sidan . Stå framför en spegel och se vad som händer när du öppnar din mun , titta på din käke , och sedan försöker rätta till när man står framför spegeln .

Isbildning musklerna på utsidan av käklinjen kan också hjälpa svullnad och smärta.

Previous:nothing Next:hur man ska behandla tandköttsproblem utan kirurgi

Relaterade artiklar


 • hur att bleka tänderna med bakpulver och peroxid
 • hem rättsmedel för ett tuggummi koka
 • hur man limma på en tandbro
 • hur man ska behandla kräfta öm framgångsrikt
 • hur man vet information och kostnad riktlinjer för tänderna implantat
 • hur man försäkra sig mot dålig tandhälsa , rengöra tungan
 • hur man lär barn att borsta tänderna
 • hur man ska behandla dålig andedräkt eller dålig andedräkt hemma
 • hur man ska behandla förstorad smaklökar
 • historia parodontologi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com