allergisk reaktion mot tandimplantat

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-06
När tänder går förlorade på grund av röta , infektion eller skada , det enda tillgängliga alternativen brukade vara en bro , protes eller lämnar den tom. Med tillkomsten av dentala implantat kan förlorade tänder nu återställas med protetiska implantat . Dentala implantat är de mest ideala metoden för att ersätta tänder . Implantat , gjord av titan , ett kirurgiskt ingrepp placeras i käken av en muntlig läkaren eller tandläkaren att ersätta den saknade tänder , men forskning visar att patienter som kan ha känslighet för titan bör vara försiktig .

Success Rate

Enligt American Association of Oral och käkkirurger , tandimplantat är framgångsrika i 95 procent av placeringar . Av de 5 procent felfrekvens , ibland misslyckas på grund av yttre faktorer såsom allvarliga tandköttsproblem som utvecklats efter det att implantatet var placerad , eller storrökare , för vilka implantat tenderar att misslyckas . Patienter med benförlust kommer att genomgå ben ympkvistar i syfte att bygga upp tillräckligt med ben för att säkra ett tandimplantat . Om komplikationer uppstår vid transplantation, kan implantatet misslyckas också . En liten andel av dessa misslyckade fall tros vara ett resultat av en tidigare okänd allergi mot titan i ett litet antal patienter .

Förekomst av Titanium Allergi

Enligt Melisa, ett test som mäter överkänslighet mot metaller , cirka 1 av 30 personer är allergiska mot viss utsträckning metaller som används inom tandvården fyllning eller implantat . Av sådana metaller , titan , vilket implantat är gjorda av , anses vara ett biokompatibelt metall , vilket innebär att titan är kompatibel att samexistera med levande vävnad . Men 4 procent av patienterna som har testats på så sätt visa långt en positiv reaktion på att allergisk mot titan .

Alla metaller korroderar , vilket frigör jonform partiklar som binder till proteiner i kroppen . En patient med allergi mot titan är allergisk mot dessa partiklar . Dessa patienter skulle få en allergisk reaktion mot dentala implantat , liksom en mängd andra proteser som alltid inkluderar titan . ADA ( American Dental Association ) uppskattar de satser vara så låg som 0,6 procent av patienter som får tandimplantat .

Naturvetenskapligt resultat

Dr Kurt Mulle i Praktiska för dermatologi och miljömedicin i Tyskland gjorde en fallstudie för att undersöka förekomsten av allergisk reaktion mot dentala implantat eller proteser . De ämnen i studien var 56 patienter som hade allvarliga till allvarliga biverkningar av titan-baserade implantat . Fifty- fyra patienter hade tidigare visat någon allergisk reaktion mot titan genom lapptest ( på huden ) . När MELISA test ges till dessa 56 patienter var 37,5 procent ( 21 patienter) positiva till att ha en titan allergi , varvid återstoden tvetydiga eller negativa reaktion på titan , men med allergier mot andra metaller som nickel . Med undantag för två patienter som vägrade avlägsnande av implantaten visade de återstående 54 kompletta förbättring inom två till sex månader avlägsnande av implantatet.

Andra eventuella allergier

Om titan allergi är inte orsaken till tandimplantat misslyckande , sedan en annan studie vid universitetet i Köln School of Oral och Odontologiska i Tyskland upptäckte att patienterna kan vara allergisk mot titan , vanadin , krom , kobolt , nickel eller molybden . Dessa är alla de metaller som ingår i själva implantatet själv liksom borrmaskiner och verktyg som används i den kirurgiska processen för placering av implantatet . Denna studie visade att EIF ( tidig tandimplantat fel ) kan orsakas av någon av de andra metaller , med 27 av 34 patienter visar en allergi mot något av metaller . Visade dock ingen av de 34 slumpmässigt EIF patienter i denna studie en allergi mot titan .

Titanium allergiska symptom

Titan används i en sådan mängd olika poster nu , på grund av dess biokompatibilitet, att undvika det är svårt . Symtom på allergier att titan kan variera från mild till svår . En allergisk reaktion är i grunden kroppen försöker bekämpa partiklar som den anser inte borde vara där , vilket i detta fall innebär att bekämpa förekomsten av titan . Denna process kan påbörja en kedjereaktion av symtom , av vilka vissa innehåller tecken på kronisk trötthetssyndrom , utslag , allmän smärta , dermatit , svullnad , oförmåga att korrekt läka från sår och infektioner .

produkter som innehåller Titanium

Tillsammans med mest protetik och alla dentala implantat kan titan finns i en myriad av andra objekt . Med på detta stora listan är solskydd , kosmetika , tandkräm , färg , vitaminer , många smycken och även i livsmedel . Populära godis som Skittles och M M använder titandioxid i beläggningen , kallat E171 på etiketten .

Försiktighetsåtgärder

Om du är benägna att vara allergisk mot metaller , en MELISA prov innan de får en implantat kan eliminera eventuella problem. Forskning som hittills tyder inte på att en allergisk reaktion mot titan kan vara dödlig , men att få ett enkelt test administreras före användningen av dentala implantat kan lindra eventuella problem du har.

Om du redan har fått ett tandimplantat och du får hudutslag eller andra allvarliga symtom under loppet av månader , inklusive känsla konsekvent trött oavsett sömn , sedan ett besök till läkaren är motiverad.

Previous:nothing Next:hur är ett tandimplantat förankras i tanden ?

Relaterade artiklar


 • anslutning av tinnitus & TMJ sjukdom
 • hur man kan bli av munsår på tungan
 • hur man väljer rätt tandborste för ditt barn , barn och äldre barn
 • Vilka är riskerna med tandimplantat ?
 • naturlig smärtlindring för tandutdragning
 • maximalt skydd fas övningar för TMJ
 • hur man hittar en tandläkare TMJ
 • kan framtänderna vara relaced med tandimplantat ?
 • hur man ska behandla gingivit hemma
 • vad är en skalning enhet för tandläkare ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com