dental : vad de används till

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-18
En resa till tandläkaren kan ofta mötas med viss oro , särskilt när dental placeras i sikte. Men dessa verktyg för att hjälpa patienter snarare än skada dem . Varje instrument i en tandläkarens , antingen det är en ljus överljus eller en bullrig borr , bidrar till att förbättra tandhälsan . De som vet vad dessa instrument faktiskt används för får inte vara så skrämda vid nästa tandläkartid

Safety Gear

Dental arbete måste vara helt steril att förhindra överföring av alla bakterier och sjukdomar . Av denna anledning är en av de viktigaste delarna av en tandläkare arsenal av skyddsutrustning. Enligt Dr Susan Wells , skyddsglasögon och latexhandskar skydda både tandläkaren och patienten . En nyare säkerhetsanordning är tandläkare dammen , som är en bit gummi som passar över patientens mun för att hålla blod innehöll under ett kirurgiskt ingrepp.

Examination Verktyg

Dessa verktyg möjliggör tandläkare att ta en närmare titt på patientens tänder och tandkött . Tandläkare kan behöva manipulera munnen och vävnader inom för att korrekt diagnostisera den orala hälsan hos en patient . Starkt ljus används ofta för att förbättra sikten i munnen . Dentala speglar också tillåta tandläkare för att se varje vinkel i mun och tänder . Upprullningsdon är verktyg som används för att hålla munnen öppen hela eller tungan utanför synfältet.

reparativ Verktyg

reparativ verktyg är de som bidrar till att återställa ytorna på tänderna . De är särskilt användbara för att ta bort plack . En grävmaskin , vilket är en lång verktyg med en sked-liknande slut , hjälper till att skrapa uppbyggd ur skrevorna längs tandköttskanten och mellan tänderna . Naturligtvis tandtråd och en enkel tandborste är också praktiskt vid rengöring av tänderna .

Dental borrar

Snabba borrar ofta används av tandläkare vid rengöring av tänder och förbereda tänderna för en fyllning. Enligt den officiella webbplatsen för Colgate , tandläkare se borrar som en " handstycke , " och dessa övningar har metall kottar i slutet som kan skära genom emaljen. Dental borrar görs i olika storlekar så att de kan passa i olika områden i munnen .

Periodontal Verktyg

Ibland tänder kräver en djup rengöring som kallas parodontal skalning . Detta innebär avlägsnande av plack och tandsten på tänderna och under tandköttskanten . National Institutes of Health beskriver parodontala verktyg som vanligtvis rostfritt stål med ett grepp som är lätt för tandläkaren att hålla . I slutet av en parodontala verktyg är ett litet blad , som hjälper till att skrapa hårt material från tänderna . Parodontala verktyg finns i olika storlekar för att passa olika områden i munnen .

Previous:nothing Next:pediatriska dental infektion

Relaterade artiklar


 • Hur krympa svullet tandkött
 • hem rättsmedel för ett tuggummi koka
 • vad man ska göra om du sväljer en tand implantat
 • protes implantat information
 • hur man tar emot akut tandvård
 • hur man minskar plack
 • hur man rengör en tillfällig tandkronan
 • hur du tar bort tänder fläckar för gott
 • olja av oregano och ilningar i tänderna
 • vad är meningen med ocklusala i tand- termer ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com