hem rättsmedel för en brun tunga

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-12
En brun tunga inte bokstavligen betyda att hela din tunga är brunfärgning . Det är inte tungan som är brunfärgning men beläggningen på toppen av tungan . Den bruna beläggning orsakas oftast av brännskador på tungan från varm mat och dryck . Rökning kan också orsaka en brun tunga . En brun tunga är inte mycket alarmerande , men du kommer att vilja det åtgärdas av estetiska skäl. Det är också ofta förknippade med dålig andedräkt

Äta Yogurt

De levande kultur av hälsosamma bakterier kan bidra till att eliminera de bakterier som orsakar den bruna tungan . Yoghurt innehåller fyra typer av stammar av goda bakterier , nämligen L. bulgaricus , L. acidophilus , S. thermophilus och bifidobakterier . Dessa fyra nyttiga bakterier kommer att bidra till att bekämpa skadliga bakterier i munnen . Yoghurt är också rikt på kalcium, kalium , protein och flera B-vitaminer .

Yoghurt innehåller också Lactobacillus som är bra för matsmältningssystemet. Det hjälper kroppen att ta upp mer näring och samtidigt bidrar till att stärka kroppens immunförsvar . För att få maximal hälsofördelar yoghurt , är det bäst att äta färsk yoghurt . Fryst yoghurt innehåller inte lika mycket goda bakterier och näringsämnen som färsk yoghurt .

Borsta och skrapa

Det enklaste åtgärden för att avhjälpa brun tunga är helt enkelt borsta och skrapa . Du måste borsta tänderna efter varje måltid för att avlägsna eventuella rester som kan orsaka en brun tunga . Efter borstar tänderna , gör det till en vana att även borsta tungan . Detta kommer att sakta ta bort den bruna färgen.

En tungskrapa kan ta bort ännu mer av beläggning på tungan . Använd tungskrapa regelbundet efter att borsta tänderna . Skrapa tungan kan också bidra till att undanröja dålig andedräkt i samband med en brun tunga . Det tar effektivt bort eventuella rester som kan fastna på tungan .

Saliva

Du kanske har märkt att om man inte pratar under en viss tid dina andetag blir gammal . Detta beror på att bakterier har börjat växa in i munnen . Hålla saliv rinner i munnen kommer att förhindra tillväxten av bakterier som kan orsaka en brun tunga . Att stimulera salivflödet kan du tugga tuggummi . Om du är hälsomedvetna , då kan du tugga sockerfritt tuggummi .

äta något surt kan också hjälpa till att stimulera flödet av saliv . Du kan äta omogna mango , apelsiner eller citrusfrukter , för den delen . Citronsyran i dessa frukter hjälper till att stimulera spottkörtlar att producera mer saliv . Flödet av saliv kommer att tvätta bort bakterierna i munnen .

Previous:nothing Next:Hur får man en läpp genomborrat med hängslen

Relaterade artiklar


 • implantat vs kronor tand
 • hur man rengör en nattvakt
 • ortodontist vård för att borsta tänderna med hängslen
 • hem rättsmedel för tandköttet smärta
 • hur man gör tandkräm med pepparmynta olja
 • historia parodontologi
 • hem rättsmedel för en emalj reparation
 • hur man ska äta efter ett tandimplantat
 • i Office behandling för att bli av med dålig andedräkt
 • hur man borsta tänderna som en tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com