hem rättsmedel för rengöring dina smaklökar och gom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-08
Sjukdom eller rika livsmedel kan lämna din gom och smak övermannade knoppar , som kan lämna dig med obehagliga andedräkt och en obehaglig känsla och smak i munnen . Eller du kanske gå en livsmedels-eller vinprovning evenemang där du behöver för att rengöra dina smaklökar mellan proven . Oavsett orsaken , det finns flera enkla och billiga saker du kan göra för att rengöra din gom och smaklökar

Allmänna tips

Smaklökar är små sinnesorgan på tungan att svara på söt, salt , surt och beskt smaker . De skickar signaler till hjärnan när de kommer i kontakt med livsmedel , så det grundläggande sättet att rena smaklökarna lögner är att ta bort alla matrester , inklusive spår vätskor från tungan . Smaken är taket i munnen . Det måste i regel endast rengöras när en tjock , geggig mat som jordnötssmör kommer i kontakt med det . Rengör dina smaklökar med knaprig mat som bröd eller med spetsen på din tunga .

Citrus

äta några kilar av citrusfrukter med ett stänk av mynta på det . Syran i citrusfrukter kommer att neutralisera mat spår i munnen , så att du ska kunna smaka och njuta av ditt val av mat utan kontaminering . Apelsiner, grapefrukt och citroner är alla goda kandidater för detta. En mild skölja med vatten efter att konsumera citrusfrukter kommer att spola bort den sura eftersmaken .

Vatten

vatten vid rumstemperatur är en utmärkt lösning för sköljning din gom och tunga . Drick ett par gram , eller swish ett par gram i munnen , sedan svälja eller spotta . Mycket varmt eller mycket kallt vatten är mindre effektivt att neutralisera kvarvarande matrester som fortfarande påverkar dina smaklökar . Drick vattnet långsamt så det har tid att passera genom munnen helt .

Crackers

Torr , osaltade kex tjäna två syften. Först hjälper texturen av crackers att ta bort matrester som fortfarande visar dina smaklökar . För det andra , neutraliserar den milda smaken andra smaker som kan finnas kvar på tungan . Unflavored vitt bröd kan också tjäna detta syfte , att undvika sourdoughs eller bröd med starka smaker .

Sorbet

Köp alla märken och smak av sorbet som du gillar . Att låta en sked eller två att smälta i munnen kommer att rena din gom och smaklökar , och tillfälligt förlamad din smaklökar . Denna metod är särskilt bra om du lider av en förkylning , eftersom det lämnar dig med en fräsch mun .

Previous:nothing Next:Fakta om ortodontister

Relaterade artiklar


 • hur man får vita tänder med billiga tandblekning
 • hur man ska äta godis och sötsaker utan att få hål i tänderna
 • hemma åtgärda för att ta bort tandvård lim
 • hur man ska behandla kräfta öm eller lägre tuggummi smärta
 • ingredienser i tand cement
 • Vilka är fördelarna med att använda universitetets tandvårdskliniker ?
 • enklaste sätten att stoppa tandvärk
 • akut tandvård ekonomisk hjälp
 • typer av ultratunna tandproteser
 • Förfarandet för porslin tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com