hem rättsmedel för tandsten

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-13
Friska tänder och tandkött är något vi alla strävar efter . Det är viktigt att ta hand om dina tänder för att hålla dem för en livstid . Om du försummar dina tänder , börjar du lägga märke till fula och ohälsosamma förändringar i munnen . Ett av dessa är tandsten . När tandsten verkar det är extremt svårt att bli av med det , men det finns några huskurer du kan prova både förebyggande åtgärder och behandlingar

Vad kan man göra

Det finns flera saker du bör göra för att ta bort plack från tänderna och hålla den från att förvandlas till tandsten . Viktigast är naturligtvis tandborstning och tandtråd . Var noga med att borsta tänderna minst två gånger om dagen och efter måltider om möjligt . Även om du inte vill bära runt tandkräm , bara med lite vatten och ge dina tänder en bra scrub bidrar till att eliminera mat och dryck rester . Också , varje gång du borstar göra det i minst två minuter . Glöm inte att borsta insidan av munnen och skrapa tungan . Att investera i en vatten spruta kan vara en bra idé att få mellan tänderna och är svåra att nå platser i munnen . När du väljer tandkräm , definitivt välja en tandsten kontroll version . Du kan göra din egen tandkräm bara genom att blanda ungefär en tesked eller två av bakpulver och rör i några droppar av väteperoxid för att skapa en pasta , sedan borsta .

Dessutom, med väteperoxid som en mun skölj före och efter tandborstning hjälper till att avlägsna plack och fläckar . Använd ungefär tre delar av peroxide att en del av vatten och vips den i munnen . När det gäller användning av tandtråd , göra det till en vana . Även om det är bäst att göra det varje dag , om du åta sig att göra det minst varannan dag kan du hjälpa till att förebygga plack blir tandsten . När placken inte har tagits bort i 48 timmar den börjar hårdna till tandsten , som blir mycket svårt att ta bort utan en trappa förfarandet vid ett tandläkarmottagning.

Fördelar

Genom att följa dessa enkla at- huskurer och tränar god munhygien tekniker kommer du att se ett friskt leende utan tandsten . Ditt leende blir vitare och ljusare , och du kommer alltid att ha söt andedräkt . Metoderna är enkla , och fördelarna av att uppmärksamma dina tänder och tandkött i några minuter varje dag bidra till att undvika drastiska förfaranden som måste göras hos tandläkaren kontor om det finns extrema tandsten . Genom att ta hand om dina tänder och befria dem av plack och tandsten , du letar mot en framtid utan tandköttsinflammation eller tandlossning .

Previous:nothing Next:tandsköterska guide för rotfyllning

Relaterade artiklar


 • hur man använder ingefära för tandvärk
 • är anestesi krävs för tandkronor ?
 • tandvård fluor säkerhet
 • hur du tar bort tand limma själv
 • är sedering tandvård säkra för barn?
 • hur man håller en lägre protesen i
 • Så skärmar vitlök andedräkt
 • hur man rengör tandkronor
 • vad som väntar med kompositfasaderna
 • knep för att lindra smärtan av tandställning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com