hur man introducerar tandimplantat i vårt dagliga praktiken

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-23
Införandet av dentala implantat kirurgi i din tandläkarpraktik kan ge ett kraftigt uppsving i din inkomst . En kostsam procedur som används för att remitteras till en parodontolog eller muntlig kirurg kan tillhandahållas i egen regi . Detta ger inte bara extra inkomst för en övning, men är en god service till patienter . En väl utbildad läkare och utbildad personal kan göra tillägg av implantat till din praktik smidig och problemfri

Du behöver : .
certifiering , licensiering eller både för läkare eller specialister .
Behandling samordnare utbildats i att förklara implantat .
Implantat leverantör eller tillverkare .
Redovisningsförklaringen .

Bestäm

Efterfrågan


1 .
Bedöm din praktik för att avgöra om införandet av dentala implantat är motiverad . Titta in i demografin i ditt område . Ta reda på hur många periodontists i ditt område erbjuder implantat , och hur många muntliga kirurger är inom din lokala marknad .
2 .
Bestäm om du kommer att ha 1-3 implantat patienter per vecka , eller fyra eller fler implantat patienter per vecka . Skicka en allmänläkare för certifiering och fortbildning om du förväntar dig tre eller färre implantat kandidater per vecka . Hyr en parodontolog eller muntlig kirurg att ge implantat om du förväntar dig fyra eller fler fall per vecka .
3 .
Bestäm om allmänna tandläkaren kommer att ge protetiska krona eller du kommer att hyra en protetikern . Om du bestämmer dig om det senare , då också bestämma om du kommer att ha en protetikern i egen regi eller hänvisa patienten till en protetikern kontor för kronan .
4 .
Kontakt och träffa alla implantat leverantörer i ditt område . Det finns en myriad av implantat distributörer . De större , liksom Lifecore , Zimmer och 3i , kommer att ha säljare som kan besöka din praktik . Diskutera dina alternativ och hålla reda på vad de erbjuder . många av dessa företag kommer att ge rabatter samt fortbildning för tandläkare
5
Be om referenser från varje implantat distributör . andra leverantörer som använder produkterna kommer vanligtvis gärna ge feedback . Ring referenser innan du gör ditt första inköp .

ge implantat


1 .
Beställ produkter och kontrollera igen. Alla dessa produkter har i allmänhet måste beställas , och ta upp till två veckor att komma fram . Kontrollera att du har allt du behöver för att framgångsrikt placera ett implantat .
2 .
Träna din behandling samordnare eller kontorschef . Utbilda samordnaren för att kunna förklara varför implantatet behövs , hur förfarandet fungerar, hur lång tid det tar , hur mycket det kommer att kosta , och varför försäkringar i allmänhet inte täcka kostnaderna för implantat . Uppmuntra din personal att delta i utbildningar med implantatet distributören .
3 .
Skapa ett utlämnande formulär för implantat som föreskriver att patienten förstår att implantaten inte täcks av försäkringar ( för det mesta ) och att patienten kommer att ansvara för full betalning . Acceptera full betalning i början av varje fas , en betalning för implantatet , och balansen när kronan är placerad på implantatet

tips och varningar


 • . Alltid vara uppriktig med patienter angående återhämtningstid.
 • informera patienter om riskerna med implantat .
 • Sälj inte implantat till patienter som inte är lämpade för implantat . En misslyckad implantat kommer oftast resultera i återbetalas betalningar , tack ingendera parten .
 • ge implantat utan ordentlig utbildning och gott om träning kan vara skadligt för din praktik . Kontrollera att kurserna du tar , eller specialister din hyra , har utmärkt rykte .


 • Previous:nothing Next:pediatrisk tandkort

  Relaterade artiklar


 • vad är en skalning enhet för tandläkare ?
 • vad är skillnaden mellan limning och fasader ?
 • hur man ska behandla kräfta öm eller lägre tuggummi smärta
 • hur man limma på en tandbro
 • hur man ska behandla förstorad smaklökar
 • kronisk parodontit behandling
 • ortodontist vård för att borsta tänderna med hängslen
 • hur till återvinna från tandköttet graf kirurgi
 • hur kan lysa dina tänder med peroxid
 • diy tandvård rengöring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com