hur man kan kontrollera om en tandläkare

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-02
Tandvård är viktigt för god hälsa. En välutbildad och kompetent tandläkare kan inte bara hjälpa dig att hålla dina tänder, mun, och tandkött friska, men kan också upptäcka en rad sjukdomstillstånd i ett tidigt skede . Det är viktigt att välja en tandläkare med de färdigheter , kvalifikationer och erfarenhet för att ge bästa möjliga vård .

Det finns ingen specifik formel för att avgöra om en tandläkare är rätt för dig . När forskning en tandläkare , anser remisser , referenser , historia och politik och förfaranden .
1 .
Börja med att fråga dina vänner , grannar och medarbetare för rekommendationer. Den bästa kritiken av en tandläkare , eller kanske någon annan hälso- tjänsteleverantör , kommer från nuvarande och tidigare patienter . De flesta människor är angelägna om att ge ärliga åsikter om sina erfarenheter. Fråga folk vad de gillar och ogillar om tandläkaren . Har tandläkaren få dem att känna sig bekväm ? Har han eller hon noggrant förklara behandlingsalternativ ? Var tandvård assistenter och kontorspersonal artig och effektiv ? Om en person är en före detta patient , fråga dem varför de lämnat just tandvård.
2 .
Sök tandläkaren på den amerikanska Association of Dental Granskare webbplats ( aade. org ) . American Dental Association kommissionen om ackreditering krävs tandläkare har förtjänat antingen en DDS ( Doktor i tandkirurgi ) eller D. MD ( doktor i medicinsk tandvård ) examen från ett ackrediterat tandläkarhögskolan . Tandläkare måste också vara godkänd av den stat som de praktiken . Det är viktigt att kontrollera att din tandläkare har uppnått den utbildning och licensiering .
3 .
Kontakta County Clerk 's Office i det län där din tandläkare praxis att ta reda på om det finns några aktuella eller pågående missbruk kostymer. Den AADE webbplats kan du söka efter klagomål och disciplinära åtgärder , men kommer inte att ge specifik information om natur eller upplösning av åtgärderna . Klagomål , stämningar , och disciplinära åtgärder kan vara varningssignaler för en otillförlitlig eller okvalificerade tandläkare . Du kan även ange tandläkaren namn i en sökmotor för att se om några nyheter dyker upp .
4 .
Om du funderar på en särskild tandvård förfarande , fråga tandläkaren om de särskilda utrustning och smärta metoder för att användas . Var noga med att fråga om kontor politik på patientens bekvämligheter såsom lustgas och bekvämligheter som hörlurar och värmedynor . Dessutom bör en organiserad och välskött tandläkarens kunna ge priser för alla medicinska procedurer , inklusive försäkring och samarbete betalar . En ansedd tandläkare kommer att tydligt kunna förklara behandlingsmetoder och strategier kontor
5
Innan ett beslut om en tandläkare , fråga dig själv följande frågor: . Gör tandläkaren , personal och kontorsmiljö får mig att trivas ? Har tandläkaren och personal varit villiga att ge information och svara på mina frågor ? Har min forskning gett upphov till några röda flaggor? Även remisser , referenser , historia och politik och förfaranden alla kan vara bra åtgärder av tandläkare färdigheter och kvalifikationer , dina egna intryck är viktigast .


Previous:nothing Next:hur man behandlar halitosis med naturmedel

Relaterade artiklar


 • alternativ till tandkronor
 • hur man rengör en nattvakt
 • hur man använder ingefära för tandvärk
 • hur man gör tand tvål
 • postoperativ kirurgisk vård för dentala implantat
 • TMJ övningar för diskbråck
 • hur man hittar en tandläkare för proteser
 • maximalt skydd fas övningar för TMJ
 • hur man vitare tänder naturligt och effektivt
 • hur till vända gula tänder vita med huskurer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com