information förlorad om vax teknik i tandkronor

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-23
Den förlorade vax Tekniken går ursprungligen tillbaka till antiken och tros ha troligen sitt ursprung i Kina eller Egypten . Metoden används för att skapa figurer och föremål i guld . Sedan 1907 var ett centrifugalgjutning maskin som uppfanns av William H. Taggart . Trots att han patenterade sin idé med förlorat vax teknik , förlorade han patentet när det upptäcktes en annan tandläkare hade skrivit ett papper på samma idé cirka 25 år tidigare

förlorat vax Teknik för tandkronor

Innan en gjutning kan tas , tandläkaren borrar ut några förfall och förbereder tand för en krona . Tandläkaren tar sedan ett avtryck och skickar detta intryck till labbet . På labbet , är intrycket används för att göra en modell av den preparerade tanden och dess grannländer. Detta görs genom att fylla intryck med fina gips kallas dental sten . Den skapade modellen av tanden som kräver en krona kallas dö . Detta dö är täckt i vax . Det vax klump är sedan inristade i form av en tand som passar med sina grannar .

En glutenintolerans ( en liten , kupig vax stav ) sitter på carving . Den glutenintolerans är ett tillägg från snidade vax krona som går ner mot gjutning ringen locket . Glödlampan i ihåliga glutenintolerans fungerar som en reservoar guld och hjälper jämna ut trycket så att den flytande Guldflödena jämnt i gjutning . Gjutning ringen mössa är placerad över gjutning ringen . Gjutning ringen håller gips som flyter runt gjutning .

När plåstret har satt , gjutning ringen locket tas bort . Detta lämnar glutenintolerans sticker ut från härdade gips . Cylindern placeras sedan i en ugn . Som vaxet smälter , den lämnar ett utrymme i gips i form av den ursprungliga vax snidade fyllning . Detta tomrum , som hölls i gips , är fylld med smält guld via en centrifugalgjutning maskin .

den fortfarande varma gips är nedsänkt i vatten , vilket leder till gips att splittras . Allt som är kvar är guldkrona gjutning och fäst glutenintolerans . Den glutenintolerans tas bort . Guldet gjutning är polerat sedan cementeras in i patientens mun över den preparerade tanden. Den tandkrona är klar .

Previous:nothing Next:hur man introducerar tandimplantat i vårt dagliga praktiken

Relaterade artiklar


 • smärtlindring för inflammerat tandkött
 • postoperativ kirurgisk vård för dentala implantat
 • hem rättsmedel för en känslig tand
 • Vad är krokar på ortodontisk hängslen för?
 • hur man kan förebygga Cankerskav effektivt
 • hur man tar emot akut tandvård
 • lindring av smärta i parodontal vävnad
 • Hur du tar hand om dina tänder i Santa Fe nm
 • hur man vet när du behöver tandställning
 • naturlig smärtlindring för tandutdragning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com