laser tandvård rengöring

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-19
Vissa tandläkare använder laser för att hjälpa dem att utföra procedurer som traditionellt har krävt metall verktyg som hackor och borrar . Ursprungligen dental laser användning förpassas till förfaranden som krävde en hög effekt laser för att skäras i tänderna , men nu tandläkare använder lägre drivs lasrar i en mängd olika förfaranden, inklusive rengöring av tänder och tandkött

Laser Använd

De flesta tandläkare rena tänder med hjälp av metall plockar att skrapa bort skadliga plack som har byggt upp på tänderna . Även om du borstar tänderna och tandtråd regelbundet , plack fortfarande ofta ackumuleras under flera månader . Tandläkare med laser för att rengöra tänderna kommer att använda en låg strömförsörjning laser för att skära bort uppbyggd på tänderna . Förutom att fysiskt ta bort plack , kommer värmen från lasern också hjälpa döda bakterier som lever i det område där tandköttet möter tänderna .

Även laser tandrengöring kan låta smärtsam , lasern är en sådan låg effekt att smärta uppstår. En laser tandrengöring bör vara mer bekvämt för dig som patient än en rengöring med metallverktyg . Reningsprocessen kan också normalt göras snabbare .

Efter att ha använt en laser för att rengöra tänderna , kommer många tandläkare använder en vatten plocka för att rensa bort kvarvarande plack som har lossnat från lasern , och skölj mun . Detta är också normalt görs under en traditionell städning .

De flesta tandläkare använder ännu inte lasrar under rengöring av tänder . Även om tekniken har funnits i årtionden , används det pris som skall oöverkomligt höga . Priset på lasrar minskar , och som ett resultat av användning av dem för rengöring av tänder ökar . Vissa tandläkare föredrar att använda metall val för majoriteten av patienterna , men använder laser för vissa . Dessa tandläkare använder vanligtvis lasrar när de traditionella mun rengöring inte verkar vara effektiva för patienten , eller när patienten finner metallverktyg för smärtsamt . Om din tandläkare rengör tänderna med metall verktyg , men du vill prova laser rengöring , fråga honom om det är tillgängligt. Om inte , kan du söka telefonböcker och listor tandläkare i ditt område för att hitta en tandläkare som erbjuder laser städning .

En del tandläkare använder bara lasrar för mer komplexa rengöring av tänder . Detta omfattar rengöring av tänder omgiven av infekterade tandkött och rengöring av tänder direkt före operation för att garantera att din mun är steril . Lasern kan användas som komplement till andra typer av städning , oftast ultraljudsrengöring. Ultraljudsrengöring använder vågor för att lossa plack från tänderna .

Previous:nothing Next:hur du underhåller dina vita tänder för mindre än $ 1.00 per månad

Relaterade artiklar


 • naturlig smärtlindring för tandutdragning
 • botemedel mot sprickor i tungan
 • hur man bleka proteser natten
 • Hur får man en hollywood leende
 • hur man kan stoppa dålig andedräkt medicinskt
 • hur man får det bästa priset på tandvård hängslen
 • hem rättsmedel för ett tuggummi koka
 • alternativ till tandkronor
 • hur man förhandlar med tandläkaren
 • vad är skillnaden mellan limning och fasader ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com