när ska ett barn gå till tandläkaren ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-04
Tandröta kan leda till permanent tandköttet och tänderna skadas . Tvärtemot vad många tror , din småbarn mjölktänder är känsliga för karies , vilket gör förebyggande åtgärder, t. ex. regelbundet borsta tänderna och munhygien av största betydelse. Det är också viktigt för ditt barn att se en tandläkare under det första året av sitt liv

Inledning

Det rekommenderas ditt barn besöka en tandläkare i god tid före sin första födelsedag för en första bedömning . De flesta tandläkare rekommenderar den preliminära besök längre än sex månader efter utbrottet av barnets första tand , med regelbunden uppföljning besök . Andra tandläkare rekommenderar ett besök innan den första tanden bryter ut . Detta besök är viktigt av två skäl : ditt barn kommer att bekanta sig med allt som är involverade i friska munhygien och tandvård , och besöket kommer att acklimatisera honom till tandläkare " klinik och därmed minska eller eliminera det som ofta blir livslång ångest

Förbereda ditt barn för första besöket

Den första besök i en tandläkarpraktik är ofta det svåraste för både föräldrar och barn . Innan du schemalägga ditt barns första besök , samråda med tandläkare i privat . Fråga om de förfaranden som planeras i det första besöket så att du kan förbereda ditt barn försiktigt . Beväpnad med den kunskapen kan du lugna ditt barn om hon blir nervös på dagen för besöket . Det är bäst att boka om besöket om ditt barn är otröstlig .

första besöket

Vanligtvis är det första besöket hos tandläkaren ingenting annat än en preliminär isbrytare . Tandläkaren kommer att försöka bekanta ditt barn och dig med tandingrepp involverade i att tillhandahålla bästa munhälsovård till ditt barn .

Den bästa tiden att schemalägga denna utnämning är tidigare på dagen , när ditt barn är utvilad , utfodras och alert . Sessionen varar helst från 15 till 30 minuter , och du kan bli ombedd att antingen följa med barnet till tandläkaren kontor eller vänta i receptionen .

Det första besöket kommer att innebära en lätt undersökning av munhåla , oral vävnad , tänder , tandkött , bett och käken för att fastställa var ditt barn är på tillväxtkurva. Vid behov kan tandläkaren tvingas att utföra rengöring för att avlägsna fläckar , tandsten eller plack . Tandläkaren kommer också att visa hur man bäst borsta tänderna efter måltiderna och hur länge .

Ditt barn bör göras för att känna sig helt tillfreds . Om det behövs , ta med en favoritleksak och gå runt i kontorsbyggnaden så att ditt barn börjar förstå att tandläkarpraktik är ofarligt .

Denna preliminära besöket bör nonthreatening och ditt barn ska vara avslappnad , så den efterföljande besök , fördelade sex månaders mellanrum , kan följa smidigt .

Previous:nothing Next:underbett käksmärta

Relaterade artiklar


 • arbetsuppgifter av en tandläkare
 • akut nekrotiserande parodontit
 • hur budgeten reklam för en tandläkarpraktik
 • hur du tar bort tand limma själv
 • Hur man sköter om tandkronor
 • är det möjligt att bleka fasader ?
 • hur man kan bota graviditet gingivit
 • anslutning av tinnitus & TMJ sjukdom
 • Vilken typ av människor är goda kandidater för metall tänder tandställning ?
 • hur dra nytta av tandvårdsturism
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com